FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Mosab Amrani troef bij FNFN

Mosab Amrani troef bij FNFN

E-mailadres Afdrukken

“Ik sloop mijn tegenstander, maar ik ga niet de ring in om iemand in elkaar te slaan”, verklaart Mosab Amrani, één van de troeven van Fightclub. Een tijdje geleden heeft Amrani een contract getekend met promotor Sohrab Saeeyan.

Amrani heeft in korte tijd laten zien dat hij een topvechter van wereldklasse is. Op Saeeyan's eigen Amsterdam Fightclub overtuigde Mosab The Jaguar al diverse keren als aantrekkelijke publieksvechter. Amrani versloeg in 2009 Ruben Narain in een prima partij. Eind 2009 verraste hij vriend en vijand met de punch die Bovy Sor Udomson op het Slamm Event al in de eerste ronde naar het canvas zond. In 2010 wist Amrani de Rotterdammer Abid Boudham van zich af te schudden. Kortom, de jonge Amsterdammer is rijp om op het volgende gala van Saeeyan, FridayNight Fightnight van 23 september 2010, een hoofdrol te vervullen. “Ik heb een tijdje onder mijn top gevochten en nu wil meer ik uit mijn sport halen”, motiveert Amrani zijn stap om een contract aan te gaan. “Ik ga hem goed begeleiden. En ik zal hem overal waar ik kan helpen.”, belooft promotor Saeeyan.

Mosab Amrani en Sohrab Saaeyan tekenen overeenkomst

Inmiddels is Amrani getrouwd en heeft de Oost verruild voor een appartement in één van de Amsterdamse voorsteden. Maar plekken uit zijn jeugd zijn niet ver weg. “Ik was een druk ventje en ik haalde veel kattekwaad uit”, vertelt de vechter. “Ik begon in groep zeven eerst met judo en tae kwondo, maar ik vond het niet echt leuk. Op de middelbare school ben ik gaan kickboksen. Toen wilde ik al prof worden.”

De jongere Mosab Amrani

Maar ook al op die leeftijd wist Amrani dat hij ook aan een maatschappelijke carrière moest denken. “Ik heb mijn diploma Jongerenwerker gehaald. Ik vind het leuk om met jongeren te werken, deels omdat ik terug kijk naar mijn eigen jeugd. Sommige jongens moeten geholpen worden en ik help ze graag!”

Amrani's ouders staan volledig achter hun zoon. “Mijn moeder had er in het begin wel moeite mee, maar dat is nu het tegenover gestelde. Ze past erg op me en vraagt of ik wel goed getraind heb. Mijn vader is zelf een sportman en steunt me altijd. En mijn broer Saad staat elke wedstrijd aan mijn zijde. Hij heeft me van het begin gesteund. Mijn vrouw gaat niet vaak mee.”

De hele jonge Mosab vóór zijn grotere broer Saad

Amrani wil niet alleen nummer 1 worden in zijn huidige gewichtsklasse (65kg). Maar hij wil ook doorstoten tot de 70kg klasse. “Ik blijf ook dan een aanvallende, explosieve vechter”, denkt hij zelf. Over zijn stijl is Amrani duidelijk, “Ik doe alles om te winnen. In de ring geef ik 100%. Ik sloop mijn tegenstander, maar ik ga niet de ring in om iemand in elkaar te slaan.” Daarbij is de jonge vechter zich bewust van de impact die de vechtsport kan hebben. “Ik vind Bonjasky een goede vechter. Vanwege het respect dat hij voor zijn tegenstanders heeft.”

Over de toekomst is Amrani duidelijk. “Ik wil een vechter worden die je niet snel vergeet. Een Mike Tyson, maar dan één waarmee het goed afloopt. En ik wil graag samen met Sorab internationaal gaan.”

Tot slot laat Amrani weten, “Volg me, ik ga het overnemen. Ik heb heel wat in petto!”

FNFN van 23 september 2010

Sohrab Saeeyan begeeft zich met zijn Fightclub organisatie naar eigen zeggen in het top-midden segment van de vechtsportpromotors. “We geven goede gala's, het publiek is tevreden want ze komen terug. Wanneer Mosab zwaarder kan worden zijn er nieuwe kansen en mogelijkheden.”

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.