FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Ellen Bruins, onafhankelijke MatchMaking

Ellen Bruins, onafhankelijke MatchMaking

E-mailadres Afdrukken

Kickboks-Nederland kent een aantal dames die achter de schermen een belangrijke rol spelen in het rijk gevulde aanbod van wedstrijden. Ellen Bruins van Fightsport Matchmaking is een exponent van het succes van de vaderlandse vechtsport.

Haar agenda als MatchMaker is dan ook gevuld met gala's zoals het Mejiro evenement op 29 januari tot het Fight058-gala van 18 juni in Leeuwarden. Daarnaast voert ze het management van een groot aantal talentvolle vechters. Wie kent inmiddels niet de successen van vechters als Maiky Karathanasis. Of van Nollie Louis, de B-zwaargewicht die het toernooi van het Ben Bril Memorial heeft gewonnen, als bokser!

Maiky Karathanasis in Hoogwoud

Bruins loopt al tien jaar in dit wereldje rond waarvan al meer dan vier jaar in de Matchmaking. “Ik probeer me te onderscheiden door duidelijk te communiceren tegen de jongens”, vertelt Bruins in de ring bij FFC/Continental. “Ik ga er voor 200% voor. Dat wil niet zeggen dat het altijd lukt. Maar ik doe geen valse beloftes!” Bruins promoot ondermeer de jonge vechters van FCC/Continental tot en met de B-klasse. “Jongens zoals Aziz, Tahitu of Priscilla Davids zijn het stuk voor stuk waard om gepromoot te worden. Ze trainen keihard om aan de top te komen. Jongens zoals 'Kleintje' komen aan hun wedstrijden via bijvoorbeeld Black Label ”, vult de Matchmaker aan.

Priscilla Davids met Sergio 'Kleintje' Wielzen

Zelf traint ze bij Van Os Gym, dat wil zeggen bij de oorspronkelijke Loek's Gym-tak. Kickboksen is haar passie. Bruins gaat naar bijna alle gala's. “Ik ben nieuwsgierig naar nieuwe vechters.” Het begon destijds bij "2Hot2Handle" waar ze als matchmaker in het diepe werd gegooid. Daarna kwamen Bob en Irma Schreiber die haar tot de dag van vandaag alle vertrouwen geven. “Dat doet me goed. Ook mijn familie steunt me en heeft me altijd gestimuleerd.”

Als vrouw in de mannenwereld die de vechtsport is heeft ze hard moeten werken om serieus genomen te worden. “Ik wil in eerste instantie gerespecteerd worden door mijn werk, daarna als persoon”, besluit onderneemster Bruins.

Ellen Bruins in business
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.