FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Nieuws Kleine Sergio, dit jaar de grote doorbraak

Kleine Sergio, dit jaar de grote doorbraak

Iets later dan de afgesproken tijd kom ik samen met de hoofdredacteur aan bij FFC, Sergio ligt van de zon te genieten die door de spiegels de dojo voorziet van de laatste zonnestralen van het jaar. Met een bokszak dienend als hoofdkussen laat Sergio zich verwennen door de zon.

De naam "kleine" zal je die altijd blijven houden ?
Ik vrees dat ik hier niets meer aan kan doen, ik ben er ook al aan gewend.

Sergio, ik ben als sinds de B-klasse onder de indruk van je stijl en ik geniet van je partijen, ik moet wel concluderen dat je verleden jaar een paar mindere partijen heb gedraaid?
Ik kan niet anders zeggen dat je daar gelijk in hebt, verleden jaar was er een vechter van ons overleden en die gebeurtenis heeft mij erg aangegrepen. Ik miste door deze gebeurtenis de motivatie om te trainen en om mij voor te bereiden op de partijen. En als je praat over de partij Mootje Kamal, dan zijn er nog andere zaken die meespeelden. De partij was afgesloten op 63 kilo. Ik vecht normaal tot -61 kg maar voor mijn gevoel kon ik gemakkelijk de partij aannemen op 63 kg. Mootje ging echter een dag voor de partij wegen en op de dag van de wedstrijd had hij zijn normale gewicht al bereikt. In de partij merkte ik dat wel, mijn trappen duwde hij gewoon weg en dat is iets wat mij normaal nooit overkomt. Hij was dus veel zwaarder dan de overeengekomen 63 kg. Ik kreeg ook acht tellen, die waren volstrekt onterecht, mijn bitje viel uit mijn mond, ik kreeg toen een stoot erover heen, kwam toen ten val, ik stond gelijk op niet wankelend of aangeslagen of zo. De scheidsrechter gaf mij echter wel acht tellen. Dit voorval werkte zeer versterkend op mijn al niet aanwezige motivatie omdat ik pas een zeer goede vriend/trainingspartner was verloren. De partij die ik voor de partij tegen Kamal in Suriname vocht tegen Delon Carrilho (Keumgang) was ook niet om over naar huis te schrijven. In Suriname ben ik ziek geworden maar ik wilde onder geen beding de partij afzeggen aangezien er door de organisatie kosten nog moeten werd gespaard om de partij te organiseren. Ik ben de partij op karakter doorgekomen en ik moest de winst aan mijn voorbij laten gaan.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur wat staat er allemaal op het programma en hoe was je voorbereiding in het off-season?
Onlangs is er weer een lid van FFC overleden, Gianluca Flamingo. Ik heb aan hem een belofte gemaakt, we zaten een keer te praten en toen heb ik hem beloofd dat ik ooit de Europese of de wereld titel zal pakken en proberen de beste thaibokser the worden in mijn gewicht. Ik wil kost wat het kost deze belofte nakomen. Het is nu anders, tuurlijk ben ik verdrietig dat ik een vriend ben verloren maar de gedachte aan het inlossen van de gemaakte belofte laat mij geen tijd voor eeuwig treuren.
Ik vecht op 4 oktober  in groningen tegen Delon Carrilho, dit is de verliespartij van Suriname het zal zeker een speter partij worden, ik ben er heel hard voor aan het trainen om de verlies partij van Suriname recht te zetten. Ik sta vervolgens dan in de line up van It's Showtime op het gala in Barneveld op 21 oktober as. tegen een engelse vechter: "Kerry Hamilton".  Deze partij zal voor mij de gateway zijn voor het grote werk, ik zal er alles aan doen om een goede partij neer te zetten dat de grote promotors niet meer om mij heen kunnen.

Welke opleiding volg je ?
Ik volg de opleiding Fashion and Design, ik zit in het tweede jaar. Het is altijd een wens van mij geweest om iets in de mode te gaan doen. Er waren wel wat dingen die mij tegenhielden maar uiteindelijk heb ik toch de knoop doorgehad. Ik kijk nu veel kritischer naar mode, neem als voorbeeld de kickboksbroekjes, ik had verleden eentje besteld maar toen ik hem in handen had vond ik hem wel mooi maar als ik zelf het design mocht ontwerpen zou het er zeker anders uit komen te zien. Daarnaast werk ik in het weekend, wanneer het kan als er een partij op het programma staat dan werk ik niet. Mijn uiteindelijke doel is een eigen kledinglijn.

Wat betekent FFC voor jou.
FFC is net als thuis voor mij, ik voel mij prima hier, de mensen en de sfeer zijn echt goed. Ik kom soms een uur eerder voor trainen en dan ga ik rustig liggen zo lekker voel ik mij hier.

Als het op de FFC-disipline aankomt is het in mijn geval zo dat Lucien nog een beetje aan het schaven is om het helemaal goed te krijgen maar dat lukt wel. Soms ligt het niet aan mij, ik ben afhankelijk van het openbaar vervoer en de metro laat het soms afweten.


Je bent van origine een echte thaibokser, gewend aan 5 maal drie rondes. Straks zal je gaan overstappen naar de k-1 regels drie maal drie is dit geen probleem voor jou ?
Het is een aanpassing van stijl dat ik zal ik zeker niet ontkennen maar ik mijn geval is dat niet zo een probleem omdat ik toch een explosieve vechtsstijl heb en vanaf de eerste ronde al warm ben zie ik ook in het k-1 regelement voor mij geen problemen.

Welke spannende dingen staan ons komend "vechtseizoen te wachten" ?
Ten eerste hoop ik door te breken na het It's Showtime gala in Barneveld. De k-1, ik zet Badr Hari op nr 2, omdat ik hem erg hard vind en zijn stijl mij aanspreekt. Ik denk toch dat iemand hem gaat pakken omdat hij soms te onbesuiszd te werk gaat en dan dingen als zijn dekking vergeet te zorgen. Ik gun het hem van harte vooral omdat ik hem een "goede gast" vind.  Op nr 1 zet ik toch Tyrone Spong.
De naam kleine zal ik altijd blijven houden. Maar bovenalles wil ik komend seizoen mijn jaar laten worden, ik ga er helemaal voor.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.