FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

FFC-dagen vraagt om herhaling

E-mailadres Afdrukken

In de gezellige, goed gevulde Dojo van Intercontinental/FFC presenteerden zich zaterdag een groot aantal jeugdige talenten. Het was de eerste van wat je de FFC-Dagen kan noemen. De zaterdag voor de aanstormende jongeren. En de zondag voor de veteranen. Op de zaterdag kon je wel stellen dat reputaties voor de jongsten niet telden.

Wie van bekende huize kwam vanwege familiebanden was geen gegarandeerde winnaar. Wie alleen prof-kickbokser en ’rijk’ wilde worden moest zijn ambitie soms nu al in een lagere versnelling doen. Wie op zijn 13de of 15de advocaat, piloot of ict-er wilde worden had meer kans om winnend uit de ring van Lucien Carbin te stappen. De speaker introduceerde de jonge vechters en vechtsters met hun naam, hun school en hun ambities.

Damien Johanson, 12 jaar, tussen zijn trainers en geheel links de vader

Neem Damien Johanson, 12 jaar, traint al vier jaar bij Sports Art in Den Helder. “Hij wil advocaat worden”, voegde de Ringspeaker eraan toe. Damien won zijn partij. Een talent vond trainster Jorina Baars. Damien was op kickboksen gegaan omdat zijn moeder er vroeger op zat. “Het leek me leuk”,vertelde de jonge vechter.”Ik wil niet direct advocaat worden, maar wel iets met strafrecht”, bekende hij na afloop.

Christina Schneider wil dierenarts worden

Een sterke meidenpartij ging tussen de Oumaima van Team Verre Oosten uit Rotterdam. Zij wil echt prof worden. Haar tegenstander was Christina Schneider wiens ambitie het is om dierenarts te worden. De Rotterdamse trok fel van leer en liet Schneider weinig kans. De prof-vechtster had als outright winnares uit de ring moeten komen. De opluchting van Schneider was groot dat ze de partij niet verloren had. Schneider is gaan kickboksen om zich straks in het uitgaansleven te kunnen verdedigen indien nodig. Ook prof-in-spee Recet Ölmez van Ben Nasser Sportschool won in een sterke partij van ’komend’ ict-er Nasir Bunt.

Fabio Kartousing, wil advocaat worden

Man van de middag was ongetwijfeld het veertien jarige FFC talent Fabio Kartousing. Voor hem stroomde de zaal vol en hij wist de vooruitgesnelde roem waar te maken. Hij en zijn opponent brachten een enerverend gevecht in de ring waarbij de ringrechter enkele malen tussen beide vechters moest springen. Kartousing won de partij. Kickboksen en school zijn voor hem het belangrijkste. De VWO4 leerling wil advocaat worden. “Talent krijg je door veel te trainer en een goede trainer”, wist hij nu al. We zien Kartousing en de anderen die op deze jongeren dag van FFC in de ring stonden zeker terug. De Matchmaking van Ellen Bruins was in de roos!

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.