FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Cindy Dandois pionier voor M-1 Strikeforce

Cindy Dandois pionier voor M-1 Strikeforce

E-mailadres Afdrukken
De 24-jarige Cindy Dandois uit België is klaar om de nummer 1 van Strikeforce te worden. De Belgische was al een gevierd judoka, maar sinds ze in haar eerste MMA gevecht tegen Marloes Coenen heeft gewonnen, staat ze nu nummer 8 op MMA wereldranglijst. Dandois is een topper volgens M-1 topman Apy Echteld.

Ook Dandois heeft de weg naar het MMA Center Amsterdam gevonden, waar ze keihard traint om haar droom waar te maken. Haar grote voorbeeld is Gina Cerano.

Dandois, “Ik ambieer om in Strikeforce te vechten. Ik heb daar alles voor over. Mijn leven bestaat nu uit trainen, werken en mijn kinderen. Ik ga niet feesten, ik drink en rook niet. Ik hoef geen andere hobby’s want al mijn vrije tijd stop ik in trainen. En in mijn twee kinderen natuurlijk.”

Dandois, van beroep lerares Frans, ziet het als een missie om MMA voor dames te promoten. “Ik hoop in mijn partijen te laten zien, dat MMA géén barbaren-sport is voor alleen straatschorem zoals onze politici in België denken. Ik zou mijn kinderen graag bewijzen dat het een sport is met een hoogwaardige techniek.”

“Mijn voorbeeld is Gina Cerano. Zij heeft de deur van MMA voor vrouwen geopend en dat heeft ze heel knap gedaan. In het begin dachten ze, dat is wel een mooi meisje en ze lachten haar uit. Maar ondertussen heeft ze laten zien dat ze skills heeft en staat ze nummer 1 op de wereldranglijst. Door haar positieve en vrouwelijke uitstraling heeft ze bewezen dat niet alleen kaalgeschoren vrouwen in de ring staan. Vaak denkt men dat een vrouw die MMA doet wel een halve man moet zijn, maar Cerano bewijst het tegendeel.”

Tot slot zegt Dandois dat MMA voor vrouwen de toekomst heeft, “En ik hoop dat ik in Nederland en België één van de pioniers kan zijn.”

Anna Haji RasouliOok Anna Haji Rasouli traint bij het MMA Center Amsterdam. Zij heeft na zestien jaar  jiu Jitsu de overstap naar MMA gemaakt. Bij Jiu Jitsu is ze vierde van de wereld tot 21 geworden. En nummer 3 van Europa tot 21 jaar. Verder is Haji Rasouli de nummer 1 van Jiu Jitsu van Nederland tot 21 jaar. En derde van de Nederlandse Senioren.  5 September aanstaande vecht ze haar eerste MMA partij in Denemarken. “Ik hoop hier ooit bekend te worden en veel partijen te vechten", verklaard ze.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.