• Decrease font size
Home GRL PWR Aglaia Olenski wint Studentenkampioenschappen boksen 2010

Aglaia Olenski wint Studentenkampioenschappen boksen 2010

E-mailadres Afdrukken

Aglaia OlenskiEen flink aantal boksende studenten heeft zich dit jaar aangemeld om te strijden om de titel ‘Beste Nederlands Studenten Kampioen 2010’.

Aglaia Olenski, studente aan Hogeschool InHolland Haarlem, kwam uit voor Boksteam ABC Amsterdam, onder begeleiding van oud- wereldkampioen Raymond Joval en boksscheidsrechter Fred Cohen.

Olenski stond afgelopen zaterdag opgesteld tegen Stephanie Tromp uit Tilburg. Ze bokste de finalepartij in de klasse tot 69 kilo Elite nieuweling. Na de eerste ronde stond Olenski met een bescheiden aantal punten voor, deze liep in de tweede en derde ronde echter uit tot een verschil van tien punten. Ze won de finale met 16-6.

Aglaia Olenski, Nederlands Studentenkampioen 2010

Het is sinds de tweede wereldoorlog de vijfde keer dat de Nederlandse Studentenkampioenschappen worden gehouden. De finaledag op 5 juni vond plaats in het Universitair Sportcomplex van de Radboud Universiteit in Nijmegen en werd georganiseerd door Studentensport Nederland, de Nederlandse Boksbond en NABA Boxing Nijmegen.

Het Boksteam ABC onderleiding van oud- wereldkampioen Joval een flink aantal kampioenen in huis heeft, en dat voor een vrij klein team (nog geen tien wedstrijdboksers). Hiervan zijn o.a. Jessica Belder (A klasse -60 kilo, NL Kampioen 2010) Naomi Olenski (B- klasse -69 kilo, NL Kampioen 2010) Josemir Paulino (B klasse -81 kilo NL Kampioen 2010) succesvolle boksers die bij ABC trainen.

eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.