FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Boy-Boy en Bourdif smaakmakers Dragon

Boy-Boy en Bourdif smaakmakers Dragon

E-mailadres Afdrukken
Bourdif en Fred RoyersHet is een zinloze zaak om naar Arnhem te gaan om een titel binnen te halen, want de deur naar een Nederlandse titel wordt daar in het Gelderse bewaakt door sensei Fred Royers. Zaterdag j.l. gingen twee van zijn vechters voor twee Nederlandse WFCA titels.

Harde Haagse Kop nog niet bestand tegen Boy-Boy

Boy-Boy ‘The Black Octopuss’ (KB Arnhem), had hoge verwachtingen, “Ik heb wekelijks extra getraind bij Golden Glory om me op dit gevecht voor te bereiden. Ze hebben daar in Breda de juiste jongens om mee te sparren. Verder vecht ik hoe hij vecht, ik pas me aan aan alle vechtstijlen. Ik ga hem slopen.”

Hicham ‘The Haagse Killer’ Achali (Tb Den Haag) was nuchter over zijn voorbereidingen, “Aanpak zoals altijd. Ik heb wel veel getraind bij Mousid Gym. Maar waar je ook traint, als je je best doet is het goed, want vijf maal drie minuten is een uitputtingsslag, of niet.”

De zaal barst uit zijn voegen als Local Hero Boy-Boy de plankenier afloopt, begeleid door de cameraploeg van de regionale omroep. De druk op zijn schouders is groot, de eerste ronde verloopt vlak en Achali wacht rustig zijn kansen af. Beide vechters durven niet voluit te gaan, maar de aanvallend ingestelde Boy-Boy verzamelt zijn puntjes en scoort met een prachtige stoot op het lichaam van Achali.


“Ik heb te lang gewacht en wat heb ik in de laatste ronde geklooid,” vond Achali na afloop. De nieuwe Nederlandse Cruiser kampioen, de 28 jarige Boy-Boy, ”In de laatste ronde zei Fred dat ik alles moest geven want hij (red. Achali) had een harde, Haagse kop.”

Wake up call voor Bourdif, Superpiele is terug


“Dit is een wake up call voor Khalid Bourdif, ” zo analyseerde Fred Royers na afloop, de partij van zijn pupil tegen Henri ‘Superpiele’ Akdeniz (FF Carbin). “Er is een fout bij Khalid ingeslopen, hij was in de eerste ronde niet scherp. Een zwaardere tegenstander had dat onmiddellijk afgestraft. Verder moet ik zeggen dat ik Henri in jaren niet zo goed heb zien vechten.”

In de eerste ronde om de Nederlandse WFCA titel tot 76 kg bracht Superpiele met een achterwaartse kick Bourdif naar het canvas.

Winnaar en nu Nederlands WFCA kampioen, Bourdif over het verloop van de match, “Ik had die draai niet zien aankomen, maar ik ben snel hersteld. In de derde ronde kon ik gas geven en toen was het voor hem over en uit.”

Henri Akdeniz heeft een slechte periode achter de rug, “Ik ben naar Lucien Carbin overgestapt omdat ik bij mijn vader onder mijn niveau bleef hangen. Bij Lucien zet ik nu steeds stappen vooruit. Het eerste wat we afgesproken hebben is dat ik voortaan partijen tot maximaal 76 kilo doe. Ik hoop in deze klasse alle toppers tegen te komen, je zit in de A klasse dus moet je zonder uitzondering tegen iedereen willen vechten.”

Beide heren vechten 31 mei in Utrecht op het ‘Next Generation Warriors 3’ Gala. Khalid Bourdif tegen Amir Zeyada. En Henri Superpiele tegen Mathias Ipssa.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.