FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Nipte overwinningen, teleurstellingen, prima Victory or Hell

Nipte overwinningen, teleurstellingen, prima Victory or Hell

E-mailadres Afdrukken
De ‘ManagerTyrone Spong of ‘King of the RingSpong, dat was zaterdagavond op het gala in Volendam de vraag toen in het Main Event van Victory or Hell zijn pupil, de ongeslagen Surinaamse kampioen Andy Ristie (The Gym) roemloos tegen Ramzi Tamaditi (Chakuriki) ten onder ging.
 
 
 
 
Ristie werd door Tamaditi, technisch en tactisch overklast. Aan Ristie die slechts brute kracht in het spel bracht waren dat soort begrippen niet besteed en hij verloor op alle fronten. 

“Wat een rare beker voor een hoofdpartij. Ik wil een andere,” grapte Tamaditi na afloop. In zijn kleedkamer, waar niemand aan de goede afloop had getwijfeld, was het een vrolijke boel. Met veel bravoure verklaart de winnaar, “Alle vechters zijn ongeslagen tot ze bij mij komen. Het verschil met mij is dat ik een mooie partij wil neerzetten en zij komen om te winnen. Ik vecht mijn partijtjes tot ik de top bereikt heb!”


Bij Ristie, die voor een paar weken overgevlogen is uit de West, rees vanaf de eerste ronde de vraag, had hij een schijn van kans tegen Tamaditi? 

Spong over zijn pupil, “ Ik dacht dat hij zou winnen. Er zit veel talent in Suriname, Ristie is een van de beste vechters. Hij mist nog wat wedstrijdritme. Hij is teleurgesteld, want dit is zijn eerste verliespartij. Maar we geven niet op. Ik laat het voorlopig bij deze twee vechters (Rozenstruik en Ristie). Ik heb mijn handen vol aan mijn eigen carrière.” Exit Manager Spong, drie werf voor Tyrone ‘King of the Ring’ Spong!


Local Hero Robin Vriend (Sokudo Gym) had naar eigen zeggen iets recht te zetten, want op zijn eigen gala was hij na 30 seconden uitgeschakeld. In de eerste ronde van deze A partij gaat Vriend furieus van start, opponent Angelo Wilkes (Team Gunyar) countert goed. 

Maar al gauw in de tweede ronde jaagt Wilkes zijn opponent door de ring. Vriend geeft op na een oogblessure.De eerste van de drie A partijen ging tussen Rocky Grandjean (Fightclub Purmerend) en Marino Schouten (Van Os Gym). In de eerste twee ronden had Grandjean duidelijk de overhand. 

In de derde en vierde ronde joegen de vechters elkaar door de ring en brachten het publiek op de banken. Het zag er niet naar uit dat Schouten zou winnen, maar hij plaatste aan het eind van de vierde ronde een perfecte high kick in de nek van Grandjean

De verliezer liet het woord in de kleedkamer noodgedwongen aan zijn trainer Mario Holkamp, “Ik had hem gewaarschuwd voor die hoge trappen. En dan dat ene momentje, eind vierde ronde, even niet opgelet.”

Schouten in de kleedkamer, “In de eerste twee ronden was het even aftasten. In de derde ronde zag ik dat hij steeds over zijn been wreef, want mijn low kicks kwamen hard aan. Mijn trainer gaf we voor de vierde ronde een goede peptalk. Hij riep, toen Rocky weer naar mijn been wreef, dat ik er met de high kick overheen moest gaan.”

De andere partijen op Victory or Hell waren prima. Michel Roelvink (Vos Gym) maakte op mij indruk door zijn Madelief balade als opkomst muziek. Hij moest het in deze Nieuwelingen partij echter afleggen tegen Jannes van Schaik (Sokudo Gym) die na afloop verklaarde dat het wel goed ging, maar dat zijn tegenstander vanaf de derde ronde niet meer naar voren kwam. “Maar ik wist pas zeker dat ik gewonnen had toen de ringrechter mijn hand omhoog deed.”Het werd even spannend toen Hassan Hamdan (Chakuriki), een Local Hero de beslissing van de ringrechter niet wilde accepteren en zijn fans het voor hem opnamen. De organisatie was op zulke eventualiteiten goed voorbereid en het opstootje werd in de kiem gesmoord.  Jernildo Kersout (Team Gunyar) won overtuigend op WTKO.Ook Local Hero Ridouan Stittou (Fightclub Purmerend) had het in zijn C partij moeilijk tegen Raz (Top Team Beverwijk). Vanaf de tweede ronde wordt Stittou door Raz opgejaagt. Uiteindelijk is Stittou geen partij voor Raz.
 
 
 
Het was een sfeervol gala. 
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.