FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews WMTA-kampioen Atik vindt zijn weg via Almere

WMTA-kampioen Atik vindt zijn weg via Almere

E-mailadres Afdrukken

“Super talent”, wist trainer Eric Warmerdam na afloop in de kleedkamer waar hij samen met Dayon Mungra en Atik staat. Atik Asuarzadez is op dat moment de overtuigende winnaar van het FNFN-8-mans toernooi en WMTA-kampioen. Een ijzersterke overwinning in een goed toernooi. Maar even heeft het er naar uitgezien dat Atik nooit meer in de ring zou staan.


 

“Een dip”, erkende de winnaar. “Ik had helemaal willen stoppen, maar toen heb ik Dayon gebeld en hij heeft me eruit gehaald.”

Winnaar Atik, blauwe hoek, in de final tegen Nikos Taramas

Dayon Mungra van Day's Gym in Almere vult het verhaal verder aan. “Ik ken Atik van vóór dat hij ging vechten. Ik ging daarna ook altijd naar zijn partijen. Het zou zonde zijn als hij zou stoppen. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij bij ons altijd welkom is.”

Atik kwam eerst één maal per week en later zelfs meerdere keren per dag vanuit Vlaardingen in Almere trainen en langzaam begon het plezier in het kickboksen weer terug te komen. Gezien zijn studie, werk en de reistijd plant Atik zijn trainingen bij Day's Gym en bij Seconds Out, waar hij uitstekende boksers als sparingpartners heeft.

“Ik ken Dayon als een man met een gouden hart. Ik voel me goed bij hem en kan mijn hart bij hem luchten”, wil de WMTA-kampioen nog kwijt.
Dayon, Atik wil ergens trainen waar hij zich goed voelt. Ik sta altijd klaar voor hem, niet alleen als trainer maar ook als vriend.”

Lees verder over FNFN, Part 1

De overwinnaars, foto Ben Pontier
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.