FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Wie wordt de King van Almere?

Wie wordt de King van Almere?

E-mailadres Afdrukken

"Het kan in Almere" is de slogan waarmee de gemeente aangeeft dat er van alles mogelijk is binnen de stadsgrenzen van deze jonge stad. Dayon Mungra, trainer van Day's Gym en kickbokser Anthony 'Kabouter' Kane hebben de handen ineen geslagen om het eerste openlucht kickboksgala 'Death Before Dishonor' op zondag 3 juli te organiseren.

Trainer Dayon verbetert meteen, "Het is geen openlucht gala, maar een overdekt gala op de Grote Markt." In het weekend van 1 juli staat op de Grote markt van Almere een feesttent voor 1100 man waarin een aantal bekende Nederlandse coryfeeën optreden. Zondag vanaf 16:00 is de tent beschikbaar voor het kickboksfeest "Death Before Dishonor". Over het hoe-en-waarom is de trainer van Day's Gym duidelijk. “Almere heeft een vijftal vechtsport Gym's die ondanks hun korte bestaan heel veel talenten voortbrengen. Wij hebben talentjes als Yassine Idir (-36kg) en Kevin Heyerig (-66kg) die op de Jeugd Kickbokskampioenschappen twee weken geleden Nederlands kampioen zijn geworden”, vertelt Dayon trots. Zij zullen namens Day's Gym laten zien wie er de baas is op 3 juli.

Meervoudigkampioen Tytjani Beztati in het midden, links van hem Yassine Idir en rechts Kevin Heyerig, beide ook Nederlands Jeugdkampioen.

Daarnaast heeft de sportschool ook een bijzonder vechtster in huis. Denise Kielholtz, een A vechtster met ijzeren vuisten en snoeiharde low kicks, die het opneemt tegen de Belgische Kate Murtiens. In het "Main Event" staan de zwaargewichten Henrique Zowa en Reduan Cairo van Team Slamm tegenover elkaar. Zowa, trainend bij de Almeerse Simson Gym, heeft onlangs in Groningen laten zien dat hij zijn tegenstander, zwaargewicht Henk Duut in de laatste ronde niet alleen zwaar aansloeg, maar de Groningse Favoriet daarna ook definitief neerhaalde. Zowa en Redoun staan garant voor een keiharde knokpartij die waarschijnlijk pas in de laatste ronde beslist gaat warden.

Henrique Zowa, in de verre hoek ziet hoe Henk Duut niet meer overeind kan komen.

Anthony 'Kabouter' Kane is verantwoordelijk voor het samenstellen van alle partijen. Na het suksesvol verlopen Almeerse gala van 10 april dat mede georganiseerd werd door Dayon Mungra is Kane direct benadert door zijn vrienden van XXL Entertainment. Zij zagen een kickboks evenement op de Grote Markt wel zitten. Kane die al elk weekend de Nederlandse kickboksgala's afloopt, opzoek naar jong en gretig talent presenteert maar liefst zeven toppers als tegenpartij voor de Almeerse talenten. Naast de overvloed aan talelenten presenteert Death Before Dishonor, het portiersgevecht. De zwaargewichten Marcel van Bakkum van Ropie Gym en Meo Deekman, beiden als portiers dagelijks belast met het voorkomen van ongeregeldheden op de Grote Markt, staan nu tegenover elkaar in de ring om sportief uit te vechten wie de beste is.
Zelf vecht de populaire Kane niet op zijn eigen gala. “Ik wil me zeker dit eerste gala alleen maar bezighouden met de organisatie. Misschien is er bij het tweede of derde gala dat ik organiseer ruimte in mijn hoofd om ook nog zelf een spetterend gevecht te leveren”, verwacht de 'kersverse organisator' Kane. Als hij zou vechten promoveert Kane van Kabouter naar King van Almere.

Poster Death Before Dishonor
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.