FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Hafsa Debaieb, Profile of a FightLady

Hafsa Debaieb, Profile of a FightLady

E-mailadres Afdrukken

Hafsa Debaieb heeft net een stage in het buitenland afgerond en zal er niet bij zijn in Hoogeveen. Debaieb is een vechtster die van de damespartijen een prima partij maakt. Vorig jaar zette ze bij 2TheMaxx een stevige match neer en ondertussen is ze flink doorgegroeid.

Debaieb studeert Management, Economie en Recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heeft als keuzevak Arabisch waarvoor ze net enkele weken in Marokko stage heeft gelopen. Denk niet dat ze daar na de ochtend lessen stil heeft gezeten. Ze heeft hard doorgetraind om in topconditie te blijven. Wat dat betreft is Ryan Simson haar grote voorbeeld.

Hafsa Debaieb, Blauwe hoek

De laatste partij van de oudste van de zusjes Debaied was tevens haar laatste C partij. De 25 jarige vechtster sloot die partij met een stevige KO af en ze ziet vol vertrouwen uit naar haar eerste B partij. “Ik kom om te vechten”, is haar devies en daarbij kijkt ze nooit echt naar haar tegenstander. Bij Simson Gym traint Debaieb twee keer per dag wanneer haar studie dat toelaat. En de weekenden gebruikt de vechtster om bij te verdienen of staat ze in de ring. Samen met trainer Ryan Simson en krachttrainer Ton Vastenburg heeft ze een uitgebalanceerd dieet uitgestippeld. “Ze is een kei van een meid. Ze heeft het in zich op een echte A topper te worden”, verwacht trainer Vastenburg. Hafsa traint samen met haar zus Sarah, al een tijdje een B vechtster. “We houden elkaar fysiek en mentaal scherp en Sarah heeft een voorbeeldfunktie voor mij. En we halen elkaar uit een dip als dat nodig is”, voegt Hasfa er aan toe. De volgende partij van Hafsa Debaieb staat voor januari gepland.

Profile, Hasfa Debaieb.
Traint bij Simson Gym, Almere.
Leefdtijd: 25 jaar.
Status: overgang C naar B klasse.
Win 9, Lost 1, Draw 0.
Lengte:175cm
Gewicht:62kg

Hafsa Debaieb, Blauwe hoek
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.