FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Kabouter Kane, terug in de Ring

Kabouter Kane, terug in de Ring

E-mailadres Afdrukken

Anthony 'Kabouter' Kane keert als een andere vechter terug in de Ring bij Raw Diamonds 2. En hoe de Full Contact Muay Thaipartij aanstaande zondag tegen de ijzersterke Otmar Diagne(FFC) ook afloopt, het zal een knokpartij zijn die zijn weerga niet kent. De omslag bij Kane begint bij de overstap naar Simson Gym waar hij sinds enkele weken traint.

"Begrijp me goed, ik heb het bij Slamm altijd naar mijn zin gehad. Het was erg gezellig en dat was voor mij het belangrijkste want ik kwam daar iedere avond. Maar het was op een gegeven moment te gezellig en ik was niet meer gemotiveerd om te trainen", vertelt Kane. Nu hij ook zelf kickbokspromotor is begrijpt hij dat Milton Felter van Slamm niet goed aan lesgeven toekomt vanwege de drukte die het organiseren van evenementen met zich meebrengt. Kane beleefde bij Slamm een snelle carriere, maar door gebrek aan training en motivatie ging het ook weer snel bergafwaarts. Waarbij het ook voorkwam dat hij ongetraind de ring instapte omdat hijzelf en zijn entourage geloofden dat de Kabouter ook puur op karakter kon winnen. Onnodige verlies partijen waren het zure gevolg.

Anthony Kane op NGW

In de ring bij Simson Gym staat een Kane zoals we hem nooit hebben gezien. Het is een vechter geworden met een beer van een conditie. Zijn explosieve krachten worden extra aangeroepen door meervoudig Muay Thai Kampioen Ryan Simson. Lowkicks beuken tegen de pads van Harold Deekman en Kane's vuisten rammen op de onverstoorbare Ton Vastenburg. Kane vecht op de training als nooit te voren. "Toen ik bij Simson kwam trainen wilde ik er mee ophouden. Ik werd hier door nieuwelingen en c-klassers weggetikt", bekent Kane. Na een goed gesprek met Simson besloot hij verder te gaan, maar dan anders, gemotiveerder, gediciplineerder. "Geef me een jaar om je naar de top te brengen en kijk dan hoe het ermee staat", sprak de Muay Thai Champ. "Simson is een goede vriend van mij", vervolgt Kane. "Maar in de ring is hij een echte terringlijer. Ik heb hier soms jankend in de ring gestaan en wilde kotsend stoppen, maar ze trekken je hier erdoorheen en dat heb ik heel lang gemist!"

Anthony Kane op Slamm event

Kane heeft meer motieven om een wereldpartij neer te zetten. Namelijk het respect dat hij heeft voor zijn tegenstander Otmar Diagne, die het aandurfde over vijf rondes een Muay Thai partij met ellebogen aan te gaan. "Otmar is misschien bij het grote publiek niet zo bekend maar de echte kenners kennen hem wel. Het is een jongen die voor zijn kwaliteiten veel te weinig aan de bak komt. Maar geloof me het is een jongen die komt om te knokken en hij is technisch goed. Het is een harde jongen en hij is conditioneel erg sterk", weet Kane.

En dan is er natuurlijk, Almere. Een stad vol jonge vechters, nieuwelingen en c-klassers die op zijn twee gala's fantastisch hebben geknokt en ook nog eens tegen Kane opkijken. "Neem nu Remsi Ramos van Day's Gym, iedereen moet hem in de gaten houden. Die wint alles. Dit soort jongens kijkt nu tegen mij op zoals ik vroeger op keek naar Ryan en Remy en daarom kan ik die jongens toch niet laten zitten", sluit Kane af.

Kane wil zelf om de twee maanden een Full Muay Thaipartij neerzetten. "Maar dan alleen tegen 'grote namen'", vult hij aan.

Anthony Kane op Slamm event
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.