FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Kickbox Kids van Gala naar FranchiseKickbox Kids van Gala naar FranchiseE-mailadres Afdrukken

Kesseler en ManhoefSabina Kesseler en Erol Manhoef zijn de mensen achter Kickbox Kids Championship, het evenement voor het toekomstig kickbox talent, zoals op de flyer staat. Een niche markt en een hele belangrijke niche markt, omdat zij een groot, nationaal podium bieden aan talentvolle jonge vechters, die het vaak nog met een demo-optreden in een gymzaal moesten doen. Zaterdag 20 juni is inmiddels de vierde versie van hun succesformule.Het idee was snel geboren, K-1 voor kids, maar al snel rees de vraag of er iemand zou komen kijken. Want ook zij wisten hoe het met jeugdpartijen op ‘gewone gala’s’ gaat. Het publiek komt meestal wat later, als die jeugdpartijen bijna voorbij zijn.

Het antwoord van Kesseler en Manhoef  lag bij de professionaliteit waarmee ze het evenement benaderden.

Sabina Kesseler, “We gaven een persconferentie met de vechters naast elkaar, naambordjes ervoor. Die bijeenkomst was ontzettend druk bezocht. Dat was ook bijzonder voor de kinderen. Of je ergens in een buurthuis of een gymzaaltje staat of je staat op iets dat zo professioneel wordt aangepakt. Inmiddels hebben we een website, een forum en Hyves. We hebben een top 30 gedaan zoals ze het bij Ringsports doen. Alles erop en eraan, dat is denk ik de enige manier om het te laten slagen, anders ben je net als sommige sportscholen, even een kindergala geven. Dan komt het nooit van de grond.”Erol Manhoef, “Ik denk dat het ook geslaagd is, door meteen een toernooi te doen. Dat was er ook niet voor kinderen. Het waren altijd losse partijtjes. Nu is het een toernooi waar ze echt wat kunnen winnen. Een geldbedrag en een beker."

SK, “Het geldbedrag staat op een rekening waar ze pas mogen aankomen als ze 18 zijn. En die grote beker maakt ook echt het verschil voor de jongeren.”Voor de ondernemers Kesseler en Manhoef is KKC geen vetpot.EM, “KKC is nog echt niet voor de inkomsten. Je moet rekening houden met je publiek, die  jongeren hebben niet veel geld en de allochtonen jongeren nog minder geld. Daarom we kunnen niet zoveel entree vragen, maar wat er staat is hetzelfde wat er de dag erna staat voor een volwassenen gala, de ring, muziek, licht en geluid, alles is hetzelfde. Dat is een godsvermogen.”SK, “Het is niet erg om aan een gala géén geld te verdienen, als we maar een klein beetje uit de kosten komen. Het is een investering. Sinds KKC wordt er serieus over jeugd partijen gepraat. Jongens als Zacharia zijn ook echt de talenten van de toekomst.”Kesseler en Manhoef werken keihard aan de toekomst van KKC. Er zijn plannen voor een KKC Tour in Nederland. En misschien een franchise in Spanje.SK, “Een aantal kids hebben nu in de Arena gevochten, dat was een succes. We kunnen nu als Simon (Rutz) naar het buitenland gaat ook de kinderen daar laten vechten.”EM, “We worden groter. We krijgen nu al twee- tot driehonderd nieuwe aanvragen van talentvolle vechters uit Nederland, België, Duitsland en Engeland. Iedereen wil erbij zijn. We zijn vanuit Spanje benaderd of we het KKC concept naar Spanje willen brengen. Nou nee, we willen eerst dat alles hier in Nederland goed loopt en dan pas kijken we verder.

We zitten te denken te gaan touren met KKC. Eenmalig door Nederland, bij wijze van spreken een KKC in Arnhem. KKC moet dan zo groot en zo bekend zijn dat het vanzelf weer vol loopt en dat iedereen zich uit die regio gaat aanmelden. Daar zijn we nu mee bezig."

SK, “Maar alles op z’n tijd want we hebben het erg druk. Want naast KKC organiseren wij acht tot tien kleinere gala’s zoals ‘Victory or Hell’ en ‘Noord Gestoord’ per jaar. Daar leven we van.”


 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.