FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's KKC onmisbaar voor Kids

KKC onmisbaar voor Kids

E-mailadres Afdrukken
Het vierde Kickbox Kids Championship was weer een groot succes. Hele prille reputaties werden bevestigd, Sylvana Pruymboom (Golden Glory Helmond) behield haar titel. Kampioen Bobeldijk werd onttroond en ook Redan moest ondanks zijn kersverse Europese titel het onderspit delven. De fans en de families waren tevreden.

KKC zetten op de zaterdag 20 juni maar liefst 30 partijen in het Zonnehuis neer. Voor meer foto’s van de partijen 1 tot en met 18, inclusief het toernooi, zie de KKC fotoreportage 1 en voor de overige partijen, zie KKC fotoreportage deel 2.

Op voorhand was The-Men-to-Beat, KKC Nieuwelingen kampioen Clay Bobeldijk (Mikes Gym). Met Oosterling en Redan, mijn favorieten, werd hij door de tegenstanders volkomen verrast. De jonge mannen vergaten te vechten, terwijl hun tegenstanders er oplos beukten. Vroeg in de middag moest Andy Oosterling (FFCarbin) al in de eerste ronde een aantal trappen tegen zijn hoofd nemen, terwijl hij slecht een paar matige counters tegen Tarik Lyachat (Team Tekin) tegenover kon stellen.

Later in de middag zag Bobeldijk zijn droom tegen Khalid (Universal Gym) na acht tellen in de eerste rond verdampen.

Maik Redan (Mikes Gym) kwam er in zijn partij tegen Wael Karroumi (Pendakar) helemaal niet aan te pas tot ontzetting van zijn vele fans.
Maar let op: Massaro Glunder (Mikes Gym) die met zijn gesprongen ‘High Knee’ tegen Badr Lazaar (Fightclub Den Bosch) deed denken aan een Bonjasky in zijn jonge jaren. Of Fouad (Topfighters Rotterdam) die zijn partij tegen Hakimi Waleed (Universal Gym) won na interventie van de ringrechter.
In de kwartfinale van het toernooi wisten zowel verliezend finalist van vorig jaar, Issam (Mikes Gym), als de huidige Champ, Zakaria Zouggary (Oudewesten Gym) hun partij te winnen. Na het furieus begin van Zouggary kon de ringrechter niet anders dan zijn tegenstander Hamster (Team Amrani Ghazaouat) in bescherming te nemen.
Over de uitstekende damespartijen en de Sister Act van Sylvana en Maroushka Pruymboom wordt onder GRL PWR geschreven, klik hier.


Melvin Manhoef, één van de organisatoren van KKC introduceerde met één van de sponsors een nieuwe uitdaging voor jongens van zestien en zeventien jaar, de ‘moeilijke’ leeftijd. In oktober houdt KKC ook voor hen een toernooi waar de hoofdprijs een scooter is. Marco Verhoef van MDY voedingssupplementen gaf als reden, “Er zit genoeg talent bij die jongeren van zestien en zeventien, maar het is ook de groep met de hoogste uitval. Ik sponsor Melvin en ik ben vaak op de sportschool. Ik zie dan hoe hij met de jongens omgaat, dat gaat om meer dan vechten alleen. Hij geeft ze ook een stukje opvoeding, zo van ,als jij geen goede cijfers op school haalt mag je niet meer bij mij vechten. Ik wil zijn werkwijze ondersteunen door een bijdrage te leveren aan KKC.”KKC heeft een belangrijke plaats bij de jonge combattanten, dat merkt Mike Passenier aan hun houding, zeg maar hun nieuwsgierigheid. “Bij een gewoon gala hangen ze na hun partijen wat rond. Maar nu bleven ze heel geïnteresseerd kijken naar de anderen, want misschien komen ze die binnenkort wel tegen.”

Trainer Sjef Weeber van Golden Glory Helmond voegde daar nog een romantische noot aan toe. “Alle belangrijke vechters hebben ooit in het Zonnehuis gestaan. Alle kinderen willen daarom hier vechten. De KKC zorgt voor gelijkwaardige partijen en het is goed georganiseerd.” Met drie gewonnen partijen van de zes, gingen de Golden Glory groep tevreden richting het zuiden.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.