FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Pietje Doorjé, aanwinst A klasse

Pietje Doorjé, aanwinst A klasse

E-mailadres Afdrukken
Pietje Doorjé, Fighting Factory Carbin, gaat het jaar op het Oude Jaars gala van Chabrani, knallend afsluiten als B vechter om vanaf januari 2010 over te stappen naar de A klasse, het walhalla van de vechtsport. “Intelligente jongen die tot nu toe ver beneden zijn kunnen heeft gevochten”, vindt trainer Lucien Carbin, “Maar als hij zich kan beheersen dan kan hij een topper worden.”

Doorjé over zijn trainer, “Bij Lucien moet alles kloppen. Techniek staat bij hij hem op de eerste plaats. Want je kan net zoveel kracht hebben maar als de tank leeg is, heb je je techniek waarmee je de wedstrijd kan beslissen.” Doorjé wil met de combinatie van kracht en techniek een belangrijke rol spelen in zijn gewichtsklasse tot 63 kg met gedroomde tegenstanders als Mootje, Moussad en Van Nimwegen.
Trainingsmaat Sergio Wielzen haalt bij Doorjé het onderste uit de pan vooral als het om explosiviteit gaat. En als het om zijn eigen ideale vechtstijl aankomt, vindt hij die bij diverse vechters. “Boksen als Idrissi, trappen als Sergio, clinchen en de knieën van Lucien, die combinaties bij elkaar, dat is de vechter die ik wil worden”, zegt Doorjé.

In anderhalf jaar heeft Doorjé zich door negen B klasse partijen heen gevochten met zeven gewonnen partijen, één verlies en één onbeslist. Een prima Palmares voor de 23 jarige student bedrijfswetenschappen, die zeer veel belang hecht aan zijn studie. Zijn manager Ellen Bruins (Fightsport Matchmaking) is op de hoogte van zijn les- en tentamenroosters en probeert met succes om om die belangrijke data heen te plannen. In de C klasse, vóórdat Bruins zijn manager was, liepen tentamen en vechtsport altijd door elkaar heen, wat de prestatie zowel op school als in de ring niet ten goede kwam. Maar school kwam voor Doorjé altijd op de eerste plaats. Hij mocht zelfs van zijn broer Rodney niet eerder in de ring tot hij zijn gymnasiumdiploma gehaald had.

“Vechten is voor mij pure passie. Een echte broodvechter zal ik niet worden”, verklaart Doorjé bescheiden, “Vechten is géén eeuwig durend verhaal, maar nu is voor mij de tijd om het beste eruit te halen.”
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.