FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Slamm6, Mokerslagen deren Rachid Belaini niet

Slamm6, Mokerslagen deren Rachid Belaini niet

E-mailadres Afdrukken

„Die vierde ronde had voor mij niet gehoeven”, zei Rachid ‘The Man of Steel’ Belaini na afloop van zijn gewonnen partij tegen de Almeerder Anthony ‘De Kabouter’ Kane op het Slamm Muay Thai Gala van afgelopen zondagavond. „Ik deelde toch een aantal mokerslagen uit”, zuchtte Kane na afloop, „maar hij bleef komen”.

Kane en Belaini waren  het Main Event van The Best of Holland in de tot de nok toe gevulde Topsporthal van Almere.

In de eerste ronde was het initiatief voor Kane die met een aantal goede combinaties doorkwam, maar toch niet echt kon doorzetten. In de tweede ronde scoorde de nu furieus vechtend Kane met een aantal mokerslagen hoewel de spinning backkick van Belaine op het eind een waarschuwing had moeten zijn. De keiharde slagenwisseling in de derde ronde eindigde met een knie op het hoofd van Kane waarmee de strijd kantelde in het voordeel van Belaini. Er was naar het oordeel van de jury een extra vierde ronde nodig om de winnaar te bepalen.

In de vierde ronde bleek Kane leeg gevochten terwijl Belaini bleef scoren met zijn spinning backkick. De winnende Man of Steel, „Kane had zo’n grote mond voor de wedstrijd, ik wilde hem gewoon een lesje leren”.

„Anthony ging voor de KO, “analyseerde trainer Eric van Warmerdam, „maar toen zijn mokerslagen geen effect hadden wist hij niet meer wat hij moest doen.”

Één van de Best of Holland partijen eindigde in een KO. In het Bijlmer onderonsje sloeg Leon Miedema (Team Slamm), Marcello Adriaanse (Pancration) in de tweede ronde met een rechtse directe tegen het canvas.

De Almeerse vechters in het voorprogramma verloren alle drie hun wedstrijd. „Voor David  Derkacz (winnaar Young Fightmasters) was dit podium net iets te ver. Hij keek meer rond dan dat hij vocht.” bekende hun trainer Mungra Day. Dat gold zeker niet voor Euryanthe Breeveld(Ropie Gym) die een mooie partij (ook voorprogramma) tegen Maartje Versteege(KB Arnhem) met winst afsloot.

„Je hebt gezien hoe het Muay Thai leeft”, zegt vechtsportpromotor Maikel Polanen na afloop. „Sportief is het zeker een succes. Financieel weet ik het nog niet. We zijn met de pay-per-view een goede richting opgeslagen. Of het gala in Almere blijft gaan we komende week bekijken. We vinden dat de gemeente Almere te weinig in het gala wil investeren ondanks de wereldwijde exposure. In Amsterdam hebben ze er meer voor over.”

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.