FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Snoeiharde highkicks van Kirat, Foppen behoudt UMC Belt

Snoeiharde highkicks van Kirat, Foppen behoudt UMC Belt

E-mailadres Afdrukken

Manager, trainer en vader Mahmut Kirat kon het eigenlijk niet aanzien. “Ik heb er een dubbel gevoel over, als ik zie hoe zo’n highkick aankomt”, vertelt hij na afloop van de partij van zijn dochter Ferida Kirat vs Priscilla Davids.

Ferida Kirat, rechts in de aanval vs Priscilla Davids. Foto, Alexandra van Dam.

Nog géén maand voor het Dangerzone Gala van 28 oktober j.l. stond de zeventienjarige Ferida Kirat in Dokkum tegen Isis Verbeek. Verbeek zag de linker highkick van Kirat niet aankomen en ging in de eerste ronde KO. “Ik kon het niet aanzien hoe Isis heeft zitten janken. Je wilt niet dat jouw dochter zoiets overkomt. Maar dat is het spel, het kan mijn dochter ook overkomen”, vervolgt vader Kirat.
Bij Dangerzone, in de eerste ronde krijgt Davids een rechter highkick te verwerken waarvan ze eigenlijk niet meer zou herstellen. Davids probeert zich in de wedstrijd terug te vechten waardoor Kirat moet nemen, maar de tiener deelt ook keihard uit. In R2 countert Kirat alle aanvallen en weet Davids slechts één maal door te komen. In de derde ronde heeft Davids geen antwoord op de achteruit boksende Kirat. Met geteisterde benen stapt Kirat als winnares uit de ring. “Ze is een toppertje en voor de Duvel niet bang. Technisch zit ze op het B niveau, maar Ferida heeft nog te weinig wedstrijdervaring. Ze heeft Priscilla in de eerste ronde te veel ruimte gegeven, waardoor ze terug kon komen. Want Priscilla is natuurlijk een erg sterke vechtster. Voorlopig blijft Ferida nog even in de C”, vond de manager, trainer en vader.

Priscilla Davids, op de rug gezien vs Ferida Kirat. Foto, Alexandra van Dam.

De UMC-jeugdtitel tot 44kg blijft in handen van de dertienjarige Brianna Foppen van Experience Gym uit Lelystad. Ze nam het op tegen de even oude Yasmine Tam van Simson Gym voor wie deze uitdaging pas haar tweede gevecht was. Beide dames kunnen op veel fans rekenen. In de eerste ronde valt Tam brutaal aan en blijft het initiatief houden, hoewel ze halverwege een goede tik oploopt. In de tweede ronde zijn de rollen omgekeerd. Tam verweert zich dapper maar moet het beste van de strijd aan haar opponent laten. In de derde ronde versnelt Foppen waarmee ze de wedstrijd beslist. Tot dan toe is het een aardige strijd die helaas vanaf de vierde ronde als een nachtkastje uitgaat. Hoewel ze dit keer heeft verloren zullen we hopelijk veel zien van Yasmine Tam. Dat geldt natuurlijk ook voor winnares Foppen. “Ik verwacht en hoopt dat Brianna veel plezier houdt in het kickboksen”, zegt trainer Johnny Horstman na afloop. “Ze heeft de potentie om te groeien, maar de regel bij ons is, school gaat vóór sport”, besluit de trainer.

Naast de UMC Jeugdtitel heeft Brianna Foppen ook nog de titel Nederlands Jeugdkampioen. Foto, Randy Heyer.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.