FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Oumaima Igamhiouen is de nieuwe UMC jeugdkampioene

Oumaima Igamhiouen is de nieuwe UMC jeugdkampioene

E-mailadres Afdrukken

"Je bent ver gekomen in een jaar", zei verleizer Yasmine el Moujtahid tegen de nieuwe kampioene Oumaima Igamhiouen. En nauwelijks bekomen van de winst werd de elfjarige, kersverse UMC Jeugdkampioene Igamhiouen uitgedaagd door drievoudig Nederland Kickboksjeugdkampioene, de twaalfjarige Chellina Chirrino. Zie kleine foto hiernaast. Bij het "Sint en Piet" toernooi voert de jeugd de boventoon en Experience Gym heeft een naam hoog te houden waar het gaat om de Jongeren en Nieuwelingen Klasse. Je reist dus af naar Lelystad voor een UMC jeugdtitel. Of je test als Sportschool hoe het met de eigen jeugd staat.

Bij de meiden kwam het niet tot echt vuurwerk, maar het waren onderhoudende partijen. Supertalent Ferida Kirat, aanwezig als jury, gaf een juiste analyse met betrekking van het niveau van de jongedames. "Het kan beter. Maar je moet niet vergeten dat de meiden jong zijn. En als je eenmaal zonder kap vecht, dan ga je je heel anders ontwikkelen", vertelde Kirat, die het titel gevecht de mooiste partij van de avond vond.
Het was vanaf het begin van de titelpartij duidelijk dat Yasmine el Moujtahid haar titel zou verliezen. Oumaima Igamhiouen hield rustig het overzicht en trof in de derde ronde van tegenstander herhaaldelijk op het hoofd. In de vierde en vijfde ronde had Igamhiouen onder controle. En de halfslachtig ingezette aanval van El Moujtahid had niet veel om het lijf. De elfjarige Igamhiouen van Team Verre Oosten werd de nieuwe UMC jeugdkampioene. "Vanaf de derde ronde had ik het gevoel dat ik ging winnen en ik voelde me prima in de vierde en vijfde ronde. Ik ben gegroeid en mijn wens is even goed te worden als Ferida Kirat", besloot de nieuwe kampioene.

Kersverse UMC Jeugdkampioene Oumaima Igamhiouen, links en verleizer Yasmine el Moujtahid.

De partij tussen Brianna Foppen en Kaylee Vos verliep voor de eerste voorspoedig. Foppen kan inmiddels op een hoop ervaring boegen in tegenstelling tot haar zich dapper verwerende tegenstander Vos. Foppen na afloop, "Ik wil met kickboksen doorgaan. Ik heb nu twee titels en ik wil er volgend jaar nog een paar bij hebben. Als ik twintig ben dan wil ik gewoon in het echte leven staan. Ik zie me geen geld met kickboksen verdienen. Trainer worden elk me wel leuk."

Ervaring, onvervulde verwachtingen, vermeende complotten speelden allemaal mee na afloop van de partij tussen de twaalfjarige Chellina Chirino van Shabba Gym en de vijftienjarige Shannon Hoogendijk van Ben Ali Gym. De kleinere, maar met meer ervaring toegeruste Hoogendijk vocht zich keer op keer langs de langere reach van Chirino en ontregelt bovendien de aanval van de meervoudig Nederlands Jeugdkickboks kampioene. Hoogendijk wist geen beslissing te forceren en met een Draw kreeg ze te weinig voor haar prestatie.

Pancration was naast Experience Gym en Team Verre Oosten ook met een grote delegatie naar Lelystad gekomen. En trainer Amrami stelde niet teleur. Hij presenteerde twee vijftienjarige talentjes, Samir Afani en Ryan Mussendijk waarvan we mogen hopen dat ze niet met slechte vriendje mee gaan, ze niet aan de drugs raken en het op school redelijk doen, zodat we ze straks ook als A vechters van Pancration mogen bewonderen. Afani maakte met een knie naar de borst van Bilal al in de eerste ronde een eind aan het gevecht. Mussendijk moest in de tweede ronde de winst aan de langere Souffian Bannis van Waltman Gym laten. En hoewel Bannis ook een goede derde ronde vocht was de winst voor de swingende Mussendijk, een leuke vechter om naar te kijken. Over Afani zei trainer Amrami in de kleedkamer, "Je hebt het gezien, Samir is een talent. Het is een jongen met wilskracht. Zijn partij was kort en krachtig."

Winnaar Samir Afani, rechts en de onfortuinlijke Bilal.

Hicham Marrabou van Pancration en Mohammed el Ayachi sluiten de avond af met een leuke C partij die in een Draw eindigt. Het is niet echt de laatste partij. Want in de laatste partij moeten de trainers van Imad Afkir, Team Baskurt hun pupil letterlijk uit de touwen porren om verder te vechten. Hakim el Cadi van Mhassani Gym wint de laatste Niewelingen partij van de avond.

Johnny Horstman en UMC hebben een prima jeugdgala neergezet.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.