FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Primeur voor Fight for Victory

Primeur voor Fight for Victory

Marino Schouten en Ellen Bruins hebben in de duinen van Egmond aan Zee met 'Fight for Victory' weer een sterk gala neer gezet. Dit keer met een absoluut nieuwtje in de Nederlandse vechtsportwereld. Na elke ronde van het Main Event, Zigeunerjongen vs Natural Born Killer werd de puntentelling bekend gemaakt. En dat is een succes gebleken. “Het is heel goed gevallen. Ik heb daar van meerdere kanten hele goede reacties op gekregen”, vertelde NOVER-prominent Milco Lambrechts door de telefoon.

“Het aangeven van de punten na elke ronde is door iedereen als positief ervaren. Zowel door het publiek, als door de coaches als door de vechters zelf. Donald (Berner) belde me de volgende dag om te zeggen dat hij het super vond dat hij nu wist of hij een ronde gewonnen of verloren had.” Het ligt in de bedoeling dat het openbaar maken van de puntendeling per ronde ingevoerd gaat worden op de Rings gala's, voor alle A en B partijen.

Main Event, Marino 'Zigeunerjongen' Schouten vs Donald 'NBK' Berner

Klik, voor meer foto's van Marino Schouten vs Donald Berner, op deze Flickr Link.

Het Main Event, Marino 'Zigeunerjongen' Schouten vs Donald 'NBK' Berner werd door het bekend maken van de puntendeling na elke ronde spannender dan ooit. De Zigeunerjongen ging vanaf de eerste bel furieus van start. Berner had moeite zich staande te houden. De uitslag na de eerste ronde was 20-28 voor Schouten. De tweede ronde was ook voor Schouten, 21-28. Langzamerhand kwam Berner terug met 29-29 in de derde ronde en hij pakte de vierde ronde met 30-29. De einduitslag was 144-143 voor Schouten na vijf rondes. Er werd besloten dat de jury gezamenlijk een winnaar zou aanwijzen en dat werd Marino Schouten. “Maar dat was natuurlijk niet correct”, vulde Lambrechts later aan. Marino had gewoon gewonnen. Het was mij namelijk ontgaan dat een jurylid géén aftrek van punten had gegeven nadat Berner een gele kaart had ontvangen. Een leerpuntje.”, gaf de hoofdscheidsrechter toe.

'Fight for Victory' heeft ondanks de beperkingen die de gemeente oplegde zich al een vast plek op de agenda verworven. Een maatregel om in de zaal géén alcohol toe te laten is positief uitgepakt. En zou bij elk vechtsportgala van toepassing moeten zijn. Een incident zoals, de wel zeer onsportieve Khalid Farrah veroorzaakte, werd in de kiem gesmoord. De Security kon Farrah op tijd uit de handen van het publiek redden en hem veilig afvoeren. Knops, de onthutste trainer van Farrah, bood later aan het publiek zijn verontschuldigingen met de belofte dat dit nooit meer zou gebeuren.

Klik, voor meer foto's van Fight For Victory, op deze Flickr Link.

En Ellen Bruins en haar team hadden een prima matchmaking neer gezet waarbij MMA, K-1 stijl en Muaythai elkaar afwisselden.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.