FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Drie Almeerse vechtsportscholen in marathon gala tegen de Rest

Drie Almeerse vechtsportscholen in marathon gala tegen de Rest

E-mailadres Afdrukken
Ropie durfde als promotor 39 partijen neer te zetten. Van Jeugd, Nieuwelingen tot C partijen had hij in zijn eigen sportschool ondergebracht voor het tweede gala dat hij organiseerde. Na afloop kon de trainer/promotor tevreden terug blikken, het waren leuke partijen, de zaal zat vol en het publiek had genoten. "Ik droom nog steeds van een eigen gebouw, maar de prijzen zijn erg hoog hier in Almere. Misschien weet de gemeente een betaalbare locatie", wenste hij zich.

De drie Almeerse vechtsportscholen, Seconds Out, verloor géén partij, Ropie en Day's Gym namen het op tegen de rest van Nederland. Veel gerenommeerde sportscholen van buiten Almere hadden hun jonge vechters gestuurd. Vos Gym die verloor maar één partij. KB Arnhem had jonge vechters onderleiding van Krista Flemming afgevaardigd. Ook Sances Gym en TB Den Haag kwamen met hele delegaties jeugd en nieuwelingen. Voor de andere, niet genoemde Gyms, respect!

Bij de dames stond de rematch tussen de Almeerse Denise Kielholtz(Day's Gym) en Salaysa van de Bos(Loekies Gym) in de belangstelling. Het was de laatste C partij van Kielholtz, die zij glansrijk won. Onder GRL PWR staat een interview met de Almeerse. Verrassend was de jeugd partij tussen het veertien jarige talent Tisha (Ropie Gym) die technisch heel sterk vocht en won van Linaey (KB Arnhem).


Hetzelfde geldt voor Sean Luca (FFCarbin) die maandelijks groeit in zijn partijen. Dit keer nam hij het op tegen Ousama Ajouaou (Spider Gym). Het was een heel goede jeugd partij die door opgave van Ajouaou gewonnen werd door Luca.


Ropie richtte zich met zijn gala duidelijk op de jeugd. Bij Kimekai Gym uit de vers gebouwde smeltkroes IJburg (Amsterdam) was naast trainer Marinho Panday ook jeugdwerker/trainer Pedja Djurdjevic aanwezig. "Er bestaat in IJburg een onevenwichtige relatie tussen de koopwoningen en de sociale woningbouw, "vertelt Djurdjevic. "Bovendien is er voor de jeugd 'niets' geregeld," meldt hij. Kickboksen inzetten tegen jeugdcriminaliteit, dat hebben we meer gehoord. Khalid Chennouf van 'Het Ouden Westen' in Rotterdam, thuisbasis van KKC kampioen Zacharia Zougary, bestiert een Gym om de zelfde reden en het werkt. "Kickboksen is het instrument om sport educatie te brengen. In de dojo moet je aggressief zijn, buiten de dojo niet, "besluit Djurdjevic. De bevlogen trainer doet zijn werk ism 'Tijd voor Vechtsport' en de gemeente Amsterdam.


Het Main Event was de C match tussen de Almeerse rivalen Tola Shamar (Ropie) vs Michael Geuze (Seconds Out). Geuze werd eerst als winnaar uitgeroepen, tot verbazing van het publiek. Maar datzelfde publiek en de fans namen het sportief op toen bij het nader bestuderen van de uitslagen, Shamar tenslotte de echte winnaar bleek te zijn, hoewel Geuze de betere bokser was. Ook beide vechters namen het sportief op.


Het publiek ging rond negen uur tevreden naar huis.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.