FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews John: Eerst diploma dan jachtvlieger en tenslotte K1 Champ

John: Eerst diploma dan jachtvlieger en tenslotte K1 Champ

E-mailadres Afdrukken

Kickboksen is populair bij de jeugd uit alle milieus. Van basisonderwijs tot de ROC's ontpoppen zich enthousiaste en talentvolle kickboxKids in alle leefdtijds klasses. De 15 jarige Andy John uit Almere is een bijzonder getalenteerde kickbokser die zijn leven nu al serieus instelt om straks K1 Champ te kunnen worden.


Andy John met trainer Ropie bij Ropie Gym

Bij gebrek aan een landelijk platform zoals KickboxKids van Fighting Stars vecht John zich via regionale jeugdgala's in de kijker. Hij is in zijn klasse Nederlands Jeugdkampioen geworden in het jeugdgala van Joya in Groningen. John dwong in het jeugdgala "The First Experience" van Johnny Horstman in Lelystad zijn tegenstander na tien seconden tot opgave. John leeft voor kickboksen. Maar of zijn kampioensdromen zullen uitkomen of niet, zijn trainer Ropie is zeer stellig. “Bij mijn jeugdige vechters, hoeveel talent ze ook hebben, school gaat altijd voor”, houdt de trainer zijn pupillen voor. Dat beaamt John.

Hij is echter niet alleen met school en kickboksen bezig is maar ook maatschappelijk geëngageerd. John wil de wereld verbeteren. Hij signaleert wereldwijd conflicten en wil hulp bieden. Op zijn eigen manier, als jachtvlieger. “Ik zou mensen in onrusthaarden graag op deze manier willen helpen”, verklaart hij onbevangen.

High kick, sterkste wapen van Andy John

Ondanks zijn recente successen komt het John niet zomaar aangewaaien. “Ik moet veel en hard trainen want ik wil altijd winnen. Ik hou van vechten als sport. Het maakt me niet uit tegen wie en waar ik moet vechten”, vertelt hij enthousiast. Zijn benen zijn zijn sterkste wapen. “Ik hou me vooral bezig met de High Kick”, wil hij wel kwijt. Trainer Ropie, “Inderdaad, zijn benen zijn zijn sterkste wapen. Maar we werken nu hard om ze met knieen en vuisten in één totaal pakketje te stoppen. Als dat lukt wordt Andy een hele grote.”
“Hou me in de gaten”, zegt het jonge talent met een brede glimlach.

Winnende team van Ropie Gym, Andy John, tweede van links

Vandaag lijkt het wel een bijzondere dag voor jonge kickboksers. PT Giovanni, te volgen op twitter @LifeBalanz, gaf kickboksles op het SBO Universum. En Stephen Cooke van Scorpio Gym had vandaag zijn KidsKickboksExamen.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.