FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Bonjasky's droom komt uit

Bonjasky's droom komt uit

E-mailadres Afdrukken

Het is zijn tweede droom die uitkomt, de Bonjasky Academy. De exclusieve Kickboksschool die de drievoudige K-1 Champ op maandag 6 september 2010 in Almere opent.


 

Zijn eerste droom is ook in vervulling gegaan. “Ik had nooit verwacht een K-1 kampioen te zullen worden, maar het is gelukt”, vertelt de Champ. “Deze sportschool is een risico, maar ik denk dat het gaat lukken. We zitten op een goede lokatie. Naast de dojo hebben we uitstekende cardio-toestellen. En ik denk dat ik een goede kickbokstrainer ben”, vult Bonjasky aan.

Bonjasky Academy op prachtige Almeerse lokatie

Dat is ook de mening van Bonjasky's manager Charley Heus, die zelf zijn eerste zaak 15 jaar geleden in Almere opende. “Er zijn in Almere natuurlijk zeer goede trainers met hun eigen sportschool, maar dat zijn niet allemaal ondernemers.” Voor Heus, gerenommeerd fysiotherapeut, is deze Almeerse vestiging de vierde lokatie waar zijn bedrijf J&C Sportconsultancy gevestigd is en hij ziet de toekomst vol kansen voor de Bonjasky Academy. “Zowel Remy als ik hebben internationale en nationale contacten. En je ziet dat er bij topsporters steeds meer 'lateral thinking' komt. Ik neem als voorbeeld voetballer Edgar Davids, die kickbokstrainingen volgt omdat hij een hele wedstrijd mentaal scherp wil zijn. Kickboksen is een sport waar je geen slap moment kunt hebben of je gaat tegen het canvas. Die topsporters halen bij ons een brok kennis binnen”, legt Heus uit.

Nu nog in de verbouwing. 5 september is de opening.

Bonjasky mikt niet alleen op de groei van Almere, maar ook op zijn concept om meer allure aan de kickboksen te geven. “En je krijgt mij erbij”, grapt de kersverse ondernemer. “We gaan heel gestructureerd les geven. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Mijn hoofdtrainers komen dan ook van Vos Gym (Marvin Cairo) en Meijiro Gym. Ik heb daar zelf getraind dus ik hoef ze niets uit te leggen. Daarnaast komt wereldkampioene Titiana van Polanen les geven aan de dames en de jeugd.” De jeugd kan zich op de Bonjasky Academy al vanaf 6 jaar inschrijven. “Dat heeft niet alleen te maken met Almere dat vol jongeren zit. Ik ben zelf pas op mijn 17de begonnen met kickboksen en ik heb me altijd afgevraagd wat er zou zijn gebeurd als ik op vroegere leeftijd was begonnen”, verklaart de K-1 Champ.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.