FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Event Gala's Bonjasky laat zijn Diamanten schitteren

Bonjasky laat zijn Diamanten schitteren

E-mailadres Afdrukken

rawdiamonds-471Er waren zondagavond in de Almeerse FBK-Sporthal zeker twee duidelijke winnaars. In de eerste plaats de organisator van Raw Diamonds Remy Bonjasky, wiens eerste gala vlekkeloos was verlopen. De organisatie klopte aan alle kanten, van de catering tot en met de beveiliging. Tevreden glimlachend kondigde de Flying Dutchman reeds zijn volgende gala voor december aan.

Erol Koning, rode hoek is ijzersterk tegen Omer Tekin in het Main Event. Foto, Terrence Wong Swie San.

De andere winnaar was Erol Koning van Ropie Gym, die van het Main Event een prachtige partij maakte tot opperste vreugde van zijn fans. Koning leek het laatste jaar een beetje in Limbo, een schim van de vechter van weleer. Maar onlangs heeft zich een nieuwe sponsor aangemeld. En als sneeuw voor de zon zijn de zorgen van Koning verdwenen en richt hij zich weer volledig op de vechtsport.

Erol Koning toonde zich aggressief. Foto, Terrence Wong Swie San.

Eind juli kondigde zijn wederopstanding zich al aan met een duidelijke KO overwinning in Letland. En zondagavond gaf de ontketende Koning de vijf kilo zwaardere Omer Tekin geen schijn van kans door vanaf de eerste ronde over zijn tegenstander heen te walsen. Erol Koning was aggressief en technisch sterk, kortom hij is klaar om weer op grotere podia te vechten.

Het begin van het einde voor David Wachs in de partij tegen Darryll Sichtman. Foto, Terrence Wong Swie San.

De voorlaatste partij gaf Raw Diamonds een internationaal tintje door de inbreng van David Wachs van The German Fight Company. Zijn tegenstander Darryll Sichtman gaf met deze technisch partij echte glans aan de Bonjasky Academy. De perfect getimede gesprongen knie van Stichman luidde in de tweede ronde tot de ondergang van Wachs. Reeds aangeslagen was er voor de German Fighter geen verweer mogelijk tegen de daaropvolgende harde combinaties op het hoofd en lichaam en ging Wachs KO.

Darryll Sichtman maakt het karwei in de tweede ronde af. Foto, Terrence Wong Swie San.

Fraaie overwinning van Darrryll Sichtman. Dan kan ook gezegd worden van de andere partijen van de vechters uit de Bonjasky stal. Technische jongens en meiden die de meeste van hun partijen voor de Academy wonnen. Ondanks hun winst beschikten niet alle Bonjasky leerlingen over een echt killers instinct. De 15 jarige Jeffrey Clark, die toch al op grotere gala's gevochten heeft, moest de winst laten aan de uitstekende Joerie Takes (Experience Gym). Jevon B was merkwaardig genoeg de enige Bonjaksy-vechter die als een kip zonder kop door de ring raasde waardoor Michael Wagner van Team vd Berg geen kind aan hem had. Het contrast met een andere Bonjasky nieuweling, de twintig jarige Rodney Uralime kon niet groter zijn.

Nieuweling Rodney Uralime, rechts, zet een ijzersterke partij neer. Foto, Terrence Wong Swie San.

Tegenstander Milton Neves redde het aan het eind van de tweede ronde door tussenkomst van de ringrechter en de bel. In de derde ronde maakte Uralime het karwei af met goed geplaatste lowkicks. Eerst moest Neves acht tellen nemen, maar tegen de daaropvolgende snoeiharde lowkicks van Uralime was het onderbeen niet meer bestand. Neves gaat door zijn hoeven en Uralime wint op TKO.

Bonjasky heeft met Raw Diamonds gekozen voor een rustig en veilig begin van wat misschien een serie jaarlijkse gala's gaat worden. Sofar, so good! The Flying Dutchman, drie maal K1 Champ, heeft diverse malen in het met 60.000 fans gevulde Tokyio Dome gestaan. Hij weet als geen ander voor wie en waarom het publiek op de banken gaat. Laat de volgende keer ook iets van die sfeer in Almere neerdalen.

Tweede B partij zijn het de Almeerse fans van Tola Shamar, links, van Ropie die van zich laten horen. Goede eerste ronde van beide vechters. Tola begint sterk maar in het tweede deel van R1 komt Setie 'De Naald' Soeperman dichterbij. Bel redt Soeperman in de derde ronde van een redelijk goed gevecht. Kan Tola doorzetten? R4. Tola even ontketend, maar helaas hij zet niet echt door. Soeperman is beursgebeukt, maar geeft nog net niet op. R5. Goede ronde vaan beide mannen. Tola domineert vanaf de vierde ronde. De vechter van Ropie heeft zich goed ontwikkeld. Van Soeperman gaan we ook nog horen. Foto, Terrence Wong Swie San.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.