FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Guillermo Valpoort Powervechter

Guillermo Valpoort Powervechter

E-mailadres Afdrukken

Er moet eerst wat ruis van de lijn vindt Valpoort Senior voordat zijn zoon erbij komt zitten. Guillermo Valpoort traint boven in de ring met Remy Bonjasky, een overstap van Slamm voor de bestwil van 17 jarige C vechter vinden vader én zoon.


Valpoort Senior beschrijft hoe het voor Guillermo verkeerd dreigde te gaan bij Slamm. “Laat ik voorop stellen dat ons hart nogsteeds bij Maik en Milton ligt. Maar op een gegeven moment moet hij (Guillermo) kiezen voor zijn vechtsportcarrière. Want het probleem bij Slamm is dat er niet serieus getraind wordt als Maik en Milton in het buitenland zitten. Dan valt alles daar stil”, zo legt Senior uit.
De Valpoorts kwamen op een punt waarbij er keuzes gemaakt moesten worden, waarna er een arrangement met de Bonjasky Academy overeengekomen werd.

Guillermo Valpoort vecht 4 december in wat misschien zijn laatste C partij is, op het gala van Van Dams in Nieuwegein. Ondanks zijn switch blijft zijn grote voorbeeld Marco Pique. Marco heeft een geweldige Thaise stijl die hij op me heeft overgebracht. Hij trapt hard en makkelijk. Ik zal op het gala van Van Dams laten zien dat ik ook een eigen Thaise stijl aan het ontwikkelen ben.”
Alistair Overeem is één van zijn andere voorbeelden. “Ik ben ook een powervechter. Alles wat ik doe moet hard zijn, vandaar Alistair.”

Guillermo vecht nu rond de 67 kg. Hij ziet voor zich zelf een plaats in de K-1 Max, dus is het zaak onder de magisch 70 kg te blijven. “Het is natuurlijk de vraag of mijn lichaam dat toelaat”, bekend hij realistisch.

Bij Bonjasky hoopt hij zijn techniek verder onder controle te krijgen. En dan zo snel mogelijk naar de B klasse.

17 jarige Guillermo Valpoort met trainer Remy Bonjasky

Ook Remy Bonjasky is blij met de samenwerking. Guillermo is een talent. Hij is soepel en lichtvoetig en denkt na over zijn akties. Of hij een hele grote gaat worden kan ik nu nog niet zeggen. Dat hangt van veel factoren af, maar ik kan hem wel de gereedschappen geven”, concludeert de K-1 Champ.

Guillermo Valpoort verliest ondertussen zijn maatschappelijke carrière niet uit het oog. “Je kunt in de volgende partij je been breken en dan is het voorbij”, beseft hij heel goed. Op dit moment zit hij in de 'eerste' van de CIOS. Maar daarna wil hij door voor fysiotherapie. “Dat past bij het kickboksen”, vindt Valpoort Junior.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.