FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Valentine Edition met Jorina Baars

E-mailadres Afdrukken

Zondag 12 februari is het weer zover. De beste traditie uit vechtsportland wordt voortgezet in Wormer. De Valentine Edition van Girl Fights Only. De line-up van Irma Verhoef en Ellen Bruins is dit jaar uitzonderlijk sterk, al was het alleen al om het Main Event, de MMA match van onze meervoudig kampioene Jorina Baars vs Danielle "The Curse" West uit Londen. Jorina Baars vecht zondag voor het eerst bij Girl Fights Only.

Meervoudig kampioene Jorina Baars

Het liefst had Baars een rematch tegen Cindy Dandois gehad, maar die is in oktober bevallen van haar derde kind, dochter Nafi en is nog niet in vorm. En Baars wilde zeker geen tegenstander waarbij de uitslag bij voorbaat vaststaat, zo liet ze weten. Tegen West zal ze zeker aan de bak moeten.
Meervoudig kickbokskampioene Jorina Baars blijft zich naast het kickboksen zich dus ook richten op MMA. Ze traint om voor beide vechtsportdiciplines beschikbaar te zijn. "Ik kickboks al viertien jaar, dus dat gaat als het ware op automatisme", vertelt de kampioene. "MMA is een nieuwe uitdaging. Ik merk dat mijn grondwerk steeds beter wordt en ik vind het superleuk om te doen. Het is een heel technisch spelletje, een verkeerde beweging en je ligt direct in een klem."

Baars denkt dat er voldoende tegenstanders voor dames mma-partijen zullen zijn. Ze noemt Lena Buytendijk, Marloes Coenen, Cindy Dandois en een paar dames uit buurland Duitsland. "Dat zijn meiden waar ik in de toekomst zeker tegen wil vechten." zegt ze. Als slot wil Baars haar sponsoren bedanken. Hierbij, Bouwbedrijf Sherton, Essimo Fightgear. Depot 17, Cytosport en al de trainer die altijd voor haar klaar staan.

Irma Verhoef traint veel meiden met MMA talent

Zowel Baars als Irma Verhoef zijn er van overtuigd dat MMA ook voor meiden is. Verhoef wil het dames MMA zelfs 'omhoog krikken, "Ik weet dat er een heleboel meiden rondlopen die het hardstikke goed kunnen. Maar het is in Nederland nog dun gezaaid dus je kunt nog weinig meiden van dezelfde gewichtsklasse tegen elkaar matchen." In haar volgende gala in april zullen daarom ook een aantal talentvolle Duitse meiden gematched worden.

Verhoef kent al de meiden die zondag vechten en is er overtuigd dat ze knal partijen gematched heeft. "En het niveau van de dames gaat steeds verder omhoog. Waren er vroeger nog partijen waarvoor je schaamde", vindt Verhoef. Nu verwacht ze dat alle dames er op niveau kunnen knokken. Zo'n knokpartij is zeker de A partij tussen Marieke Post en Jaleeza Alphonse. Het is een rematch, de dames vochten in de B klasse tegen elkaar, waarbij Post heeft gewonnen. Dat belooft wat!

Danielle 'The Curse" West vs Rin Naki. Copyright Sherdog
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.