FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Geen verliezer bij Fight For Victory

E-mailadres Afdrukken

En zij, links, zijn de winnaars van het kickboks en MMA gala in Egmond aan Zee. Yassir Kaderi die met indrukwekkende vasthoudendheid Nederlands kampioen werd door Marino Schouten te verslaan. En de promotors van het gala in de persoon van Ellen Bruins, die een vlekkeloos evenement in de duinen neerzette. Burgemeester mevrouw Hetty Hafkamp bekende dat ze met gloeiende wangen had genoten van partijen toen ze in de pauze het feest verliet.

En er was danook voor de pauze veel te genieten. Klik voor meer foto's, hier. Niet alleen de highkicks die het supertalent van Mosab Amrani, Hamza 'Soesie' Essalih uitdeelde aan de invaller voor zijn oorspronkelijke tegenstander van Team Gunyar, die gelukkig een grotere vernedering bespaard bleef door de toegeworpen handdoek. Maar ook bij het MMA-grondgevecht werd tot door de amateurs keihard gestreden, waar niet alle kickboksliefhebbers enthousiast over waren.

Hamza 'Soesie' Essalih beukt er op los

In de pauze waren er in de wandelgangen lovende woorden voor de organisatie. En Hamza 'Soesie' prees zijn fans. Die vormden als gebruikelijk een enthousiaste en luidruchtige schare, maar in Egmond werden ze nooit bedreigend, wat wel eens anders geweest was. “Ik heb ze gevraagd de drank deze keer thuis te laten”, verklaarde Soesie lachend.

Na de pauze was het wachten op het Main Event, maar tussen door was het tijd voor een traditionele tweede ringrechtelijke dwaling. Was eerst Tom Bakker in de MMA partij gediskwalificeerd omdat hij lustig doorbeukte nadat de ringrechter reeds drie keer, maar voor bijna iedereen onhoorbaar 'break' zou hebben gefluisterd. Na de pauze werd Malic Groenberg slachtoffer in zijn B-klasse partij van een even grote ringrechtelijke dwaling. De woede van de de Vathorst hoek was begrijpelijk. Groenberg zou zijn tegenstander door een knie naar diens hoofd hebben uitgeschakeld en werd gediskwalificeerd. De ringrechter deed na een korte, felle woordewisseling zijn jas aan en verliet de hal.

Sven Twisk van Team Boot geeft Pinas geen kans

Het was tijd voor de hoofdpartij, de rematch om de Nederlandse titel tussen de toen nog titelhouder en Local Hero Marino Schouten vs Yassir Kaderi van Pancration. Voor mij is Schouten de man van een sterke eerste ronde. Een vechter die zijn fans in de tweede en derde ronde teleurstelt om dan langzaam maar trefzeker in de vierde en vijfde terugkomen om de winst binnen te slepen. Yassir Kaderi ging die zaterdagavond in Egmond in de eerste ronde neer voor acht tellen. Maar verder wilde Kaderi niet meewerken aan het 'gebruikelijke' Schouten-scenario. De vechter van Pancration nam vanaf de tweede ronde het heft in handen als of de knockdown hem niets gedaan had. Met snoeiharde bodyshots teisterde hij vier rondes lang de Alkmaarder, die noch in de vierde, noch in de vijfde ronde iets in te brengen had. Kaderi beukte onophoudelijk door tot de laatste seconden van het hoofdnummer van Fight For Victory en de overwinning was terecht zijn deel. Prima gala.

Nieuwe Nederlandse kampioen Yassir Kaderi, blauwe hoek
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.