FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

[FOTO UPDATE] Reamon Welboren countert The Tank om Full Muaythai titel

Van The Tank kon je verwachten dat hij vijf rondes bleef komen. Zeker bij Seek and Destroy in De Voltreffer in Nieuwegein voor zijn eigen fans. En dat deed Clyde "The Tank" van Dams ook in de match voor het WFCA Nederlandse Kampioenschap Full Muaythai tegen Reamon Welboren van Meijiro Gym. "Het was een zware wedstrijd want Clyde is zo hard als beton", verklaarde Welboren, de nieuwe Nederlandse zwaargewicht Muaythai kampioen, na afloop.

Meer foto's! Klik op de Link en klik in Flickr op Slideshow. Klick Hier!
Trainer Rogier van de Heijden benadrukte de kwaliteiten van The Tank. "Clyde is een lastige tegenstander want hij is niet neer te slaan en hij voelt geen pijn, lijkt het." Dit was een match waarin de ellebogen natuurlijk een belangrijke rol speelden. Welboren buitte zijn twee meter lengte uit en landde enkele keren een machtige elleboogstoot boven op de schedel van Van Dams. Het leek niet veel uit te halen. De ellebogen van Van Dams in de vierde en vijfde ronde sorterden wel effect, maar ze kwamen te laat. De puntenvoorsprong van de Meijiro Gym-vechter was inmiddels flink opgelopen om zich zorgen te maken.

Clyde van Dams, Rode hoek

Voor Clyde van Dams kwam de ommekeer in de loop van de tweede ronde toen hij besefte dat hij nog drie rondes te gaan had. "Je denkt altijd wanneer ga je echt beginnen. Normaal ga ik bij de tweede ronde gasgeven. Maar na de tweede ronde dacht ik, ik moet er nog drie. Dus je gaat tegen de tijd vechten." "Het is zoals het is", filosofeerde de Utrechter. "Hij vertelde na afloop dat dit de zwaarste partij voor hem is geweest. Nou dat zie ik als een compliment."

Reamon Welboren, Blauwe hoek

Voor Welboren was dit één van de beste partijen van de laatste maanden. Hij won zijn partijen wel, maar het ging niet altijd lekker. Tegen Van Dams had hij weer zijn ritme gevonden en hoopt dat hij deze vorm vasthoudt. Daarom kijkt hij als Kampioen al uit naar de volgende Full Muaythai partij. Re-match?

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.