FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Naar MMA om meer te verdienen, aldus 16 jarige Sylvana Pruymboom op Stay Muay

Naar MMA om meer te verdienen, aldus 16 jarige Sylvana Pruymboom op Stay Muay

E-mailadres Afdrukken

Het waren twee opmerkelijk zakelijke damespartijen in Maastricht op Star Muay.


 Isis Verbeek had al snel door dat ze haar partij tegen Soraya kon winnen. “Ik zag al in de eerste ronde dat ik zou winnen. Ik gaf veel low kicks. Meestal is dat op de training niet mijn sterkste punt, maar in de ring ging het erg goed. In de tweede ronde was ik wat minder, maar in de derde kwam ik terug met goede combinaties”, vond Verbeek.

Winnares Isis Verbeek (rechts) met Soraya

Ondertussen is Verbeek op 18 april Europees jeugdkampioene (WFCA) tot 55kg geworden. Zij won van de belgische Jeugdkampioene Kayaa Moufak op punten. “Het was een ptittige partij en ik heb hard voor het kampioenschap moeten vechten”, zei de kersverse Europese titelhoudster.

Winnares Isis Verbeek met trainer Hakim Bouzambou (Fight Plaza)

Sylvana Pruymboom vocht op Star Muay voor het eerst zonder beschermers. “Het was de eerste keer daardoor stond ik stijf van de zenuwen waardoor mijn conditie minder was”, zei de Golden Glory vechtster, die haar partij tegen Tiffany Mooi over vijf rondes won.

Winnares Sylvana Pruymboom (rechts) en Tiffany Mooi

Mooi, “Ik ging voor de winst, ik probeerde haar (Pruymboom)door veel te bewegen onder druk te zetten. Ik wil wel een revanche partij”.

Pruymboom, “Ik neem de tijd om me goed voor te bereiden, maar dan wil ik MMA doen in de USA, want met het kickboksen is niet veel te verdienen. Bij Golden Glory vinden ze dat MMA de toekomst is. En van jongens als Alistar Overeem kan ik heel wat leren. Maar ik doe het rustig aan. Ik denk dat ik vijf à zes jaar nodig heb.”

Trainer Sjef Weeber (Golden Glory) met Sylvana Pruymboom

Trainer Stef Weeber knikt instemmend terwijl hij de windsels losknipt.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.