FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Kabouter Kane, King van Almere

Kabouter Kane, King van Almere

E-mailadres Afdrukken

In de kleedkamer zat een tot tranen geroerde Kane, de winnaar van het Main Event van Raw Diamonds 2. Even daarvoor hadden Otmar Diagne, FFC en Kabouter het Bonjasky evenement extra glans gegeven in een spetterende Full Muay Thaipartij. Even later schreeuwde Kabouter het uit, een woest oerkreet vulde de kleedkamer. "Hier heb je het nu voor gedaan. Hier heb je zes weken voor afgezien", riepen Ryan Simson, Treffel Veerkamp en Ton Vastenburg om de beurt en in koor.

Kane vs Otmar. Foto, Terrence Wong Swie San

"Hij gaat het elke partij beter doen', voorspelde Ryan Simson, zelf achtvoudig Muay Thai Champ. "Met iets meer ervaring had Kane had Otmar in de derde ronde eruit kunnen slaan", vulde de trainer aan.

Kane vs Otmar. Foto, Terrence Wong Swie San

Na een tijdje komt Kabouter Kane los. "Het was echt top. Ik heb afgelopen twee maanden nog nooit zo hard getraind. Ik heb nog nooit zo scherp in de ring gestaan. Ik zag gewoon alles wat er gebeurde. Ik had overzicht, controle en conditioneel was ik heel sterk. Ik had veel meer kunnen doen. Ik heb heel veel respect voor de kwaliteiten van Otmar dus je moet altijd scherp blijven. Je hoeft maar een keer op een knie van die jongen te lopen en je ligt eruit."

Kane vs Otmar. Foto, Terrence Wong Swie San

"Ik was verbaasd dat hij herstelde van die elleboog in de eerste ronde. Ik dacht, ik krijg hem wel eruit in de tweede ronde, maar gebeurde niet. Dat heb ik het toen uit mijn hoofd gezet, ik ga voor de punten overwinning. Een puntenoverwinning zou veel meer eer inhouden. Het publiek had niet verwacht dat ik van hem zou kunnen winnen en al helemaal niet op punten."

"Het publiek was niet meer van me gewend dat ik kan het werken, maar dat kan ik wel. Carbin wordt gezien als de beste sportschool in het Muay Thai, maar laten we eerlijk zijn hij (Otmar) heeft wel een goede partij gedraaid maar hij had niet veel in te brengen. Aan het eind van de rit heeft bij me niet veel geraakt. In de eerste ronde heeft hij met goed met een knie geraakt en de vijfde ronde met een elleboog geraakt."

Kane vs Otmar. Foto, Terrence Wong Swie San

"En een keer een hoek waar ik zeg maar last van had, ik ging toen naar hem lachen, maar voor de rest ben ik niet in de problemen geweest. Mijn game plan was rustig, relax de eerste ronde doorkomen. Normaal ga ik direct in de aanval, maar het zijn vijf rondes weet je. Maar dat had ik al snel door wat zijn game plan was. Ik hoorde ze in zijn hoek alleen maar roepen dat hij knieen moest maken. Ze dachten die Kane is kort dus gaan we die wel effe eruit knieen. Maar dat ging niet gebeuren.

Kane vs Otmar. Foto, Terrence Wong Swie San

De eerste acht tellen voor Otmar kwam door mijn linker elleboog. Ik onderbrak hem en stapte in met een elleboog. In de tweede en derde ronde heb ik hem ook met een elleboog aangeslagen. In de derde ronde zag ik in zijn ogen van, shit man, dit had ik niet verwacht. Maar in de vierde ronde nam ik niet al te veel risico meer. En vijfde ronde na zijn elleboog dacht ik, he effe tranquillo."

Kane vs Otmar. Foto, Terrence Wong Swie San

Kane vecht op 28 december op het Soema Na Basi gala van promotor Milton Felter in Suriname. De volgende full Muay Thai match is in Ierland in februari 2012 tegen een Engelsman.

Kane en de Simson clan. Foto, Randy Heyer
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.