FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Gewoon, Rodney Glunder

Gewoon, Rodney Glunder

E-mailadres Afdrukken
Rodney Glunder is het Main Event van het Dangerzone gala op 23 mei in het Zonnehuis in Amsterdam. Tijd genoeg voor Jose Stephen om met hem af te spreken.

Je bevind je nu in de herfst van je carrière, kan jij voor mij de lente en zomer beschrijven van je carrière? 
Ik vind de term herfst niet zo goed gekozen. In principe is mijn hele carrière zomer.
Ik denk momenteel nog niet aan stoppen, dus ben ook nog niet aan het afbouwen. Dat ik
misschien een mindere periode in mijn carrière heb gekend, betekent voor mij nog geen herfst.

Hoeveel partijen heb jij nog te gaan tot je welverdiende pensioen als vechter?
Ik ga ervan uit nog een groot aantal. Ik heb mijn pensioen leeftijd in mijn ogen nog lang niet bereikt. Ik wil graag zoveel mogelijk vechten dus een aantal kan ik niet geven.

Vind jij het wereldje veranderd in de loop der jaren en kan je aangeven op welke gebieden?
Natuurlijk, de hele wereld is veranderd, commercie is een belangrijk factor geworden en in de vechtsporten gaat veel geld om, gala’s zijn ook steeds groter geworden. Er is veel meer belangstelling ook vanuit tv zenders neem bv SBS6 en Eurosport.  

Blijf je wel op een actieve manier met de sport verbonden?
Als je de tijd bedoelt als ik zelf niet meer vecht wil ik zeker iets met sport blijven doen,trainen,lesgeven begeleiden van vechters. Als je bedoelt hoe het nu gaat dat heb je
helemaal zelf in de hand hoe actief je ermee bezig blijft. Het is tegenwoordig veel belangrijker geworden dat je commercieel goed in de markt ligt.

Bouw je nu ook meer op je routine die jij als vechter hebt opgebouwd?
Natuurlijk vertrouw ik op mijn routine, maar ieder gevecht is een nieuwe uitdaging. Je routine kan ook gevaarlijk zijn dus zorg ik dat ik altijd scherp ben. Ik onderschat geen vechters heb ik ook nooit gedaan.

Je zoon Massaro Glunder traint inmiddels nu ook bij FFC, hoe is het om samen met je zoon te trainen en wat voor wijze lessen geef je hem mee over het metier?
Ik bemoei niet met mijn zoon zijn lessen/vechten want dat zorgt voor druk, alleen als hij me wat vraagt dan  help ik hem. Ik vind het belangrijk dat kinderen het leuk hebben in wat ze doen. Mijn zoon van 10 zat op duiken en mijn jongste wil voetballen. Zolang ze maar gelukkig zijn met wat ze doen.
Trouwens Massaro zit weer bij Mike,s gym waar hij in goede handen is….FFC was tijdelijke oplossing vanwege reistijd en school…

In jouw carrière heb jij een schat van ervaring opgebouwd kan jij een gebeurtenis noemen die je altijd zal bijblijven?
Je reist veel en ontmoet veel mensen. Wat mij altijd zal bijblijven is dat ik uitgebreid aan een bar in Rusland heb zitten praten met die acteur van de film: Kill Bill ,hij speelt Bill. Hij speelde ook de hoofdrol in een oude serie genaamd: Kung Fu dacht ik.

Welke partij zou je nog een keer over willen doen?
Natuurlijk elke verlies partij, maar mijn partij tegen Peter Verschuren was een van de mooiste.
Had een hoog Rocky gehalte en dat gevoel na die partij(winst) was geweldig. Aan de andere kant kan ik nog 10 partijen noemen.

Ben jij nog steeds een liefhebber van de WWF?
Tegenwoordig heet het WWE en ik ben nog steeds een trouwe fan van show worstelen
Ik volg het elke week en kijk elke 6 weken trouw de PPV..

FFC is een van de toonaangevende dojo’s die Amsterdam rijk is, waar schuilt het geheim van deze kampioens dojo?
We hebben een goede trainer, een van de beste, maar kampioen worden moet je zelf willen.
Het geheim van FFC heet dus lucien Carbin…


Jaren lang stond jij in elke Line up van elk groot gala dat er in Nederland werd gehouden en eerlijk gezegd mis ik je naam tegenwoordig op de grote gala’s is daar een reden voor?
Promotors moeten je benaderen en deze gaan snel af op het negatieve wat ze eventueel zien of horen, maar ik werk hard om mezelf weer in de kijker te vechten. Nieuw gewicht 86,5 – 90 kg
Nieuwe ronden nieuwe kansen…
Via deze weg wil ik ook Fightclub, Dangerzone en Beatdown bedanken voor hun vertrouwen in mijn.Ook Henk Bunschoten en de vechters van Hejena gym die mij momenteel ook helpen.


Je laatste optreden was op Amsterdam Fightclub tegen Marcello Adriaanse, ik zag een gretige Rodney die over zijn tegenstander heen walste klopt het dat je getergd was?
Ik ben altijd gretig en ga altijd voor de winst. Ik heb te lang boven mijn gewicht gevochten en dat heeft me carrière geen goed gedaan. Maar ben er nog steeds!!

Heb jij überhaupt het gevoel dat jij iets te bewijzen hebt tegen de mensen die jouw hebben afgeschreven ?
Als ik al iets moet bewijzen is dat alleen tegenover mezelf! Afgeschreven ben ik nog lang niet.
Ik heb plezier in wat ik doe dus hou me niet bezig met die mensen.

In de wandelgangen werd er gezegd dat het een mismatch was men had je liever tegen een andere sterkere tegenstander willen zien ?
Ach, je doet het nooit goed. Dan moeten die mensen ervoor zorgen dat ik betere tegenstanders krijg. Weet je, als je een partij voortijdig beslist is de tegenstander niks. Als je partij uitvecht ben je afgeschreven want je brengt geen spektakel. Zeg jij het maar..

Op 23 mei aanstaande vecht jij de main event op Dangerzone tegen Hakan Aksoy.In het Zonnehuis hoe verloopt de voorbereiding?
Ik vecht voor de UMC titel tot 86,5kg. De titel tot 95.00kg heb ik al in mijn bezit.
Dus ga voor de tweede titel in die bond. Train zoals ik altijd doe en dat is genoeg voor deze partij.

Dangerzone in het Zonnehuis staat altijd garant voor een zeer hete avond met partijen die bol staan van spanning en sensatie wat vind jij van het concept van Dangerzone om voornamelijk locale vechters tegen elkaar te matchen ?
Zonnehuis is altijd spektakel,zo ook het Dangerzone gala. Partijen zijn altijd vuurwerk en er vallen veel ko,s
Mede door de vele FFC vechters die altijd extra gemotiveerd zijn bij dangerzone ha ha ha

Hoe lang is het geleden dat jij voor het laatst in het Zonnehuis heb gestaan als vechter?
Ik heb er vorig jaar nog gevochten tegen Bradock Silva,gala van Fightclub. Ik heb er ook N,C en B klasse gevochten. Ik heb er nu echt weer zin in.

Is er sprake van een andere intensiteit op kleine gala´s ? 
Natuurlijk de sfeer is anders waardoor er misschien wel meer druk op je schouders rust, maar positieve druk. O ja en de entree kaarten zijn betaalbaar.


Hoe zal het wereldje er over tien jaar uitzien volgens jouw opinie?
Ik hoop dat de commercie niet de overhand neemt en dat ook de locale gala,s blijven bestaan.


Hoe wil jij herinnerd worden als vechter bij het publiek ?
Gewoon als Rodney Glunder(Faverus).
 

Voor meer foto's van de training klik hier
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.