FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Glunder onderschat Aksoy op Dangerzone

Glunder onderschat Aksoy op Dangerzone

E-mailadres Afdrukken
Het Dangerzone gala in het stampvolle Zonnehuis in Amsterdam spetterde zaterdag 23 mei met als Main Event, Rodney Glunder (FFCarbin) tegen Hakan Aksoy (Siam Gym) om de UMC titel tot 86 kg over 5 X 3 minuten. “Het verschil in leeftijd maakte niet uit, ik heb gefaald in de voorbereiding, “verklaarde Glunder na zijn opgave tegen de dertien jaar jongere Aksoy.
De spanning was vooraf te snijden in de kleedkamer, waar Tyrone Spong Glunder zwachtelde en hem moed in sprak. “De partij komt niet tot een einde, Rodney wint met KO, “ zei Spong ernstig.


 
Het geclinch in eerste twee rondes levert beide vechters niets op. Maar in de derde ronde weet Aksoy aan het geclinch te ontsnappen en keert het tij voor hem. Boksend is hij Glunder de baas en Glunders’ fans zien vol afschuw hoe hun held geen antwoord heeft op aanvallen van Aksoy. Na heftig beraad in de hoek, geeft Glunder op! 


Aksoy, “Ik was gekomen om de titel mee naar huis te nemen. Ik wist dat hij veel zou clinchen en ik vond dat irritant. Maar in de derde ronde toen hij minder ging clinchen kwam ik goed los. Ik ben nu twee keer Nederlands kampioen. Ik heb deze UMC titel en ik ben nog steeds de NKBB kampioen.”

Glunder was in de derde ronde helemaal leeg, “constateerde trainer Miki Ben Azzouz. “Respect voor Glunder, maar het generatie verschil is te groot, “besloot de winnende trainer.

Het was één van de weinige verliespartijen voor FFCarbin. De meester zelf swingde bij elke opkomst van het aanzienlijk contingent vechters dat hij voor dit gala geleverd had. Of het om het veertien jarige, beresterke talent, Lucka Flammingo ging of de bikkelpartij van Atik Taliban of Thaigo Martina, die zijn A partij na tien seconden met een opstoot besliste, Lucien Carbin bleek naast meester-trainer ook salsa meester te zijn die de toch al uitbundige stemming in het Zonnehuis steeds weer tot griotere hoogten bracht. Carbin, de Zonnekoning in de Zonnetempel.


 
Bij de andere groot-leverancier voor dit gala, Golden Glory Helmond ging het er wat minder uitbundig toe, maar ook zij wonnen bijna al hun matches. Onder begeleiding van trainers Sjef Weeber, Stefan Muller en Nieky Holzken brachten ook zij getalenteerde knokkers uit alle klassen in de ring. Bijvoorbeeld de vijftien jarige Max van der Pas, die zich ‘s ochtends nog gekwalificeerd had voor het Nederlandse junioren boksteam voor de match tegen Ierland. “Max is een bokser, maar we proberen hem om te scholen tot een goede kickbokser,” sprak Weeber trots, na de winst van de jongling. GG Helmond bracht ook drie vechters uit Duitsland, maar hun troef was de Golden Glory Lady, Sylvana Pruymboom die de UMC titel won.

Klik hier voor het verslag van de damespartijen.


Uiteraard ook hulde aan de andere sportscholen die met hun talentvolle vechters dit gala tot een succes hebben gemaakt.

Het enig min puntje van deze Dangerzone was het ontbreken van het ringlicht en de licht absorberende, zwarte ondergrond van de ring, waardoor het heel donker was.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.