FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Predator Groenhart velt de Sfinx Zeyada.

Predator Groenhart velt de Sfinx Zeyada.

E-mailadres Afdrukken

Op zondag 14 december 2008, in een éénzijdige maar fantastische partij maakte Murthel “The Predator” Groenhart in de derde ronde een einde aan de Europese aspiraties van Amir “The Sfinx” Zeyada.

 

In het bomvolle Zonnehuis in Amsterdam Noord had niemand de uitkomst kunnen voorspellen. Dat het een knockdown zou worden, daar was iedereen het over eens. Géén van de vechters zou met minder de ring hebben willen verlaten. Voor een “lang” gevecht was Groenhart in het nadeel gezien de beenblessure die hij van het gala in Eindhoven had overgehouden.

 


 

In de eerste en tweede ronde maakte Zeyada er geen geheim van dat hij voor een snelle beslissing wilde gaan. De Sfinx joeg Groenhart de ring door met snoeiharde low kicks. The Predator gaf geen krimp maar het leek slechts een kwestie van tijd voordat Zeyada de partij in zijn voordeel zou beslissen.

 


 

In de derde ronde, van het over vijf rondes afgesloten Europese titelgevecht, leek het er niet op dat Amir Zeyada het onderspit zou delven. Amir stapte in, de rechter vuist van The Predator kwam verwoestend hard, vol op de kin van de Sfinx. Over en uit.

 

 

Melvin Manhoef moest harde woorden richten tot de uitzinnige fans van Murthel Groenhart die het podium wilden bestormen. De ordedienst trad gedecideerd op om de rust te laten weer keren. De Sfinx zelf begreep niet waarom hij uitgeteld was. 

 

„Het is een jurysport, sommige beslissingen vind ik soms ook niet leuk.”, zei Mike Passenier na afloop, „Hij (Zeyada. red.) dacht dat ie een paar tellen down was geweest, maar het tellen was laat begonnen en Amir stond pas na de vijfde tel wankelend op zijn benen, met draaiende ogen. Ik begrijp de scheids wel. Ik vind het sneu voor Amir, maar we gunnen hem een re-match.”

 

 

 

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.