FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Zeyada wint eindelijk weer!

Zeyada wint eindelijk weer!

E-mailadres Afdrukken

Amir Zeyada, Amsterdam Fightclub“Na drie zware verliespartijen ga je niet lekker de ring in” vertelde Amir Zeyada in de kleedkamer voor de partij tegen  Jamie de Vries op het Amsterdam Fightclub gala. Trainer Tom Harinck,” het is moeilijk geweest voor Amir  om mentaal hier mee om te gaan. Amir is er klaar voor, maar je weet het natuurlijk nooit. De vorige partijen stond hij ook voor op punten.” 

 

 

 

 

De zaal komt los als Zeyada zijn entree maakt. De fans gaan staan en moedigen hem luidkeels aan. Amir oogt fit en ziet er gretig uit. In de ogen van Jamie zie je het vuur om de strijd in te gaan. Dit gaat een mooie partij worden.

 

De eerste ronde opent Jamie met een harde lichaamsstoot, gevolgd door harde lichaamstrappen van Amir. Amir overheerst iets, Jamie’s gesprongen trap naar de kaak van Amir lijkt geen impact te hebben. 

 

De tweede ronde, Jamie lijkt er op gebrand om deze ronde naar zich toe te trekken. Lucia Rijker verschijnt aan de ring en schreeuwt Zeyada toe. De spanning loopt hoog op. Het been van De Vries is inmiddels goed rood geworden. Amir overheerst, zijn stoten zijn keihard hard.

 

De derde ronde. Ze willen allebei graag en drijven door. Een afhouder komt in het gezicht van Amir, maar hij deinst niet terug. Jamie lijkt nu iets sterker. Vanuit de blauwe hoek schreeuwt  trainer Mike Passenier zijn pupil toe. Amir krijgt een tik op zijn kaak en lijkt aangeslagen. Hij herstelt zich en komt terug.

 

Amir Zeyada wint op punten en de zaal gaat uit zijn dak!

 

In de kleedkamer was de beladen sfeer verdwenen. “ Ik heb voor mijn eigen gevoel niet goed gevochten. Maar ik ben uiteraard blij met de verdiende winst,” vertelde de doodvermoeide Zeyada

 

“Einde van de tweede ronde dacht ik, deze heb ik in mijn zak! Ik was in de derde rond  wel aangeslagen door die tik, maar daardoor werd ik scherper. Het spel is pas gespeeld als de bel gaat,” vertelt Amir. “Ik heb wel bewondering voor Jamie. Hij was een harde. Al mijn stoten probeerde ik op kracht te maken. Maar hij bleef gewoon staan”.

 

Jamie de Vries straalde: “Ik heb altijd opgekeken tegen Amir. Ik zat nog in de C of B-klasse toen hijtegen (red. Tyrone) Spong vocht , die pracht partij is me zo goed bijgebleven. Ik heb echt bewondering voor hem. Hij is een sterke vechter. Ik ben vanavond wel volledig voor de winst gegaan. Dat ik verloren heb? Ach,  Amir heeft verdiend gewonnen en ik ben tevreden over hoe ik heb gevochten.”

 

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.