FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

JoJo gaat voor MMA Benelux titel tot 70 kg

E-mailadres Afdrukken

Jorina BaarsAanstaande zaterdag is weer een mijlpaal voor Jorina Baars van Sports Art uit Den Helder. De meervoudig MuayThai kampioene zet niets minder dan haar reputatie op spel als ze in Antwerpen op Staredown 5 voor het eerst als MMA prof-vechtster voor de Benelux titel tegen Cindy 'BattleCat' Dandois in de ring staat.

De Belgische 'BattleCat' versloeg de StrikeForce kampioene Marlies Coenen en zocht een aansprekende tegenstander. Baars memoreert, “We kwamen een half jaar geleden met elkaar in contact. Cindy zocht op FaceBook naar een tegenstander. Later vroegen ze of ik tot 70 kg wilde. Dat vond ik goed omdat ik voldoende tijd zou hebben om op gewicht te komen.”

Jojo klaar voor MMA titelgevecht op zaterdag 19 maart, Staredown 5

Baars heeft goede motieven om de overstap naar de MMA te maken. Net als veel dames-topvechters in Nederland is er een chronisch gebrek aan tegenstanders. Of ze willen niet of ze zeggen de dag van te voren af. “Maar ondertussen train je wel voor die bepaalde datum”, stelt ze vast. Daarbij komt dat ze even genoeg had van 'steeds maar een re-match'. MMA is voor JoJo een nieuwe begin met nieuwe uitdagingen en nieuwe tegenstanders. Ze wilde met haar 30 Muay Thai partijen niet aan MMA beginnen tegen een minder aansprekende tegenstander.

Jojo blijft trainen voor Muay Thai wedstrijden, ze heeft tenslotte een wereldtitel

Over het strijdplan voor aanstaande zaterdag wil de Muay Thai kampioene zo vaag mogelijk blijven. “Cindy is heel sterk op de grond. En ik heb mijn sporen verdiend in het staande gevecht”, is alles wat ze daarover kwijt wil. Ze ziet voor zich zelf een goede toekomst in de MMA. Daarbij blijft Baars realistisch. “Eerst zien hoe deze partij afloopt. Het is mijn eerste MMA prof partij.” Ondanks dat ze 'hoog' wil komen in de MMA blijft Baars ook nog kickboksen. Ze bezit tenslotte diverse Muay Thai titels waaronder een wereldtitel.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.