FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Event Gala's IJzersterke jongeren in DBD2

IJzersterke jongeren in DBD2

E-mailadres Afdrukken

"Schrijf maar dat ik door de enorme inzet van alle jonge vechters gemotiveerd ben weer in de ring te gaan", zei promotor Anthony Kane na afloop van zijn tweede Almeerse gala, Death Before Dishonor 2 in de vechttent op de Grote Markt. "Ik wil weer in Nederland vechten om iets voor hen terug te doen", voegt hij daar stralend aan toe.

Leon Miedema wint zijn partij tegen Pieter Buist. Foto, Randy Heyer.

Over het Main Event kunnen we kort zijn Leon Miedema is terug. Tegenstander Pieter Buist gaf behalve aan het eind van de derde ronde niet veel tegenstand. Des te meer is er over de aanstormende talenten te vertellen.

Niet voor niets wonnen jongeren de beide prijzen die Kane had ingesteld. De Stijlprijs ging naar Ramzi van Day's Gym. De prijs voor de snelste KO ging naar de populaire Jonathan. De vechter van de Bonjasky Academy wist na 7 seconden zijn onfortuinlijke opponent tegen het canvas te slaan. Promotor Kane over het belang van die prijzen. “Ooit kreeg ik in het Zonnehuis de stijlprijs uit de handen van Ivan Hyppolite. Ik was zo onder de indruk om uit de handen van zo’n grote legende een prijs te krijgen dat ik nog gemotiveerder werd om door te gaan in de vechtsport”, beweert Kane. Zondagavond werden de Stijl- en Snelste-KO prijs voor het eerst uitgereikt door Marco “The Sniper” Piqué.

Stijlprijs voor Ramzi (tweede van rechts) en snelste KO voor Jonathan (tweede van links), prijzen uitgereikt door Marco “The Sniper” Piqué (helemaal rechts). Foto, Randy Heyer.

Zowel vóór als ná de pauze stroomden swingenden Surinaamse klanken door de vechttent in Almere veelal als voorbode van een spectaculaire match. In achtste partij ging er weer zo’n aanstekelijke swingende wave door de tent bij de opkomst van Griffit, Simson Gym en Lloyd Hader, Bonjasky Academy. Aanvankelijk zag het er in deze C partij niet goed uit voor invaller Hader die pas de avond daarvoor wist dat hij de ring in moest. Het leek wel of hij de partij te snel wilde beslissen en liep zichzelf daardoor voorbij. De geweldige knokpartij ging ook in de tweede ronde door waar Griffit aan het eind sterk terug komt. Doodmoe slaan de mannen in de derde ronde op elkaar in. Griffith is de winnaar, maar Hader had misschien meer verdiend.

De volgende, negende partij, een C match was ook een heerlijke beukpartij voor Zeppo Vrede van Team Poot. Beide vechters hielden het na een minuut in de eerste ronde voor gezien. Maar de alerte speaker Mo Ajuau stuurde ze weer de ring in. Kort in de tweede ronde sloeg Vrede zijn tegenstander Power tegen het canvas. Power had beter niet verder kunnen vechten. Toch nog niet goed hersteld werd Power vakkundig weggeslagen. Vrede wint in een spannende wedstrijd, die een ’de-tour’ waard was.

Dat was ook zeker de match tussen Chad van Day’s Gym en Rodney Uralime van Bonjasky. Nieuweling Uralime had een paar weken geleden op Raw Diamonds al laten zien dat hij een vechter met een fraaie techniek was. Tegen Chad liet hij ook zien dat hij een absolute knokker is die tot de laatste snik vecht en die ook overeind blijft in een beladen local fight. Trainer Bonjasky moest na de eerste ronde zwaar op zijn jonge pupil inpraten. Uralime had, na te zijn aangeslagen, een geweldig inspanning moeten leveren om wat zijn achterstand in te lopen. Maar in ronde twee gaf hij alles wat in zijn lijf zat en wist de ronde overtuigend naar zich toe te trekken. In de laatste ronde probeerde Chad ook in de overtreffende trap te gaan, maar Uralime had klasse genoeg om overeind te blijven. Een werkelijk adembenemend klasse gevecht tussen winnaar Uralime en Chad. Chad kwam in de kleedkamer voor een re-match. Uralime lag daar nog uren voor Pampus, maar zeer tevreden.

Na de pauze kwamen er nog twee vechters van “power house” Bonjasky in de ring. Dirk Rouw had het twee rondes erg zwaar tegen L.Pinas. Maar in de laatste ronde moest Pinas acht tellen nemen en ging deze sterke match naar Rouw. Toen was het tijd voor de Lieveling van Almere, de man die zijn eigen zweet het lekkerste vindt. De man die een waslijst van familieleden bedankt die zolang is als zijn partijen kort zijn. De zaal deinde, de damesheupen wiegden bij de opkomst van Jonathan. En zeven seconden later verliet hij de ring met dezelfde flair waarmee hij gekomen was, zijn tegenstander in verbazing en grocky achterlatend.

De overwinning van Yegoian was een prettige tussenstop voor Simson Gym. Maar Puljhun van Simson Gym zette het feestje in de één na laatste partij echt voort. Laat op de avond was hij zeer scherp tegen Richardson van Van Dams. Showman Puljhun moest nog wel een tik incasseren aan het eind van de eerste ronde, maar hij wordt gedurende de vijf rondes steeds scherper. In de laatste ronde weet Richardson niet voorkomen dat zijn lichaam gegeseld word door de kicks van winnaar Puljhun.

Promotor Kane kan tevreden terug kijken op zijn tweede gala. Zijn volgende gala zal maart 2012 op een vaste lokatie zijn, Sporthal Stedenwijk, waar 800 man in kunnen. En dan in Juni weer een vechttent-gala op de Grote Markt. Na afloop zag de Operationeel Politiecommandant van Almere, net als in Juni, dat het publiek genoten had. De Security had Death Before Dishonor 2 in goede banen geleid. En de toeschouwers gingen gedisciplineerd huiswaarts in vechtsportstad Almere.

De jonge Joeri Takes van Experience uit Lelystad wint zijn laatste Jeugd partij. Binnenkort zijn eerste Niewelingen partij bij Dangerzone. Foto, Randy Heyer.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.