FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Continental/ Fighting Factory Carbin: A New Dawn

E-mailadres Afdrukken
“Dit wordt de beste dojo in Europa”, glundert Sensei Lucien Garbin. “Alsof een droom werkelijkheid wordt!”, meent Edsel van de Leuv. Hij is opgelucht dat het gedoe rond zijn pand op het Sportpark Sloten in Sloten opgelost is. “Hoewel Lucien en ik elkaar al heel lang kennen en respecteren, is het uniek dat Lucien met iemand wil samenwerken. Dat is te danken aan Mark”, verklaart Van de Leuv. Mark, dat is Mark Muller de manager van Continental/ Fighting Factory Carbin.

Muller, “Ik heb een jaartje zijdelings bij Lucien meegekeken. Ik wilde graag mee doen, maar ik was bang voor lijken in de kast. Het toenmalig management had te veel vage afspraken lopen. Na de leegloop van vechters ben ik ingestapt. Lucien was er stuk van, maar we hebben na veel overleg samen een plan opgesteld om van FFC weer een top sportschool te maken.”

Wat Muller voor ogen staat is een totaal concept. Het pand van Van de Leuv heeft een grondige renovatie ondergaan en er zijn nu al plannen voor een uitbreiding van de faciliteiten.
De wedstrijdgroep moet nieuwe kampioenen voortbrengen en zich zelf kunnen bedruipen. Daarvoor worden nu gesprekken met sponsors en investeerders gevoerd .
Muller voert ook het management voor de wedstrijdvechters. “Het gaat om meer dan het beheren van hun wedstrijdagenda. Je moet ook aan het thuisfront van de vechters denken”, meent hij. “Nu is het belangrijk om het vertrouwen te herstellen na de vervelende periode. Ik doe dat door meer en duidelijk te communiceren. En door openheid te geven.”

Daarnaast moet de dojo ook aan recreanten topkwaliteit kunnen bieden. Nu al is er op afspraak, een zonnebank en sportmassage. Over een aantal weken zullen er maaltijden geboden worden. En op termijn zal er een sauna komen.

Muller is een ras-echte entrepreneur met ervaring in diverse ondernemingen. Hij trok al op jonge leeftijd de wijde wereld in om na de drogisterij branche, op Curaçao een cafe te beginnen en beachparties te organiseren. Daarna beproefde hij zijn geluk in het toenmalige Oostblok. Daar kocht hij een oude kerk, liet die steen voor steen afbreken en verkocht de authentieke stenen in Nederland.
Bij zijn terugkeer in Nederland ging hij in het onroerend goed en volgde op voorspraak van een bekend sportmasseur een opleiding tot sportmasseur. Maar hij wilde meer. Via Carbin was hij in aanraking gekomen met de wereld van de gala's en de dojo's en keek de entrepreneur uit naar een goed moment om in te stappen.

Het is immiddels heel druk geworden in de gerenoveerde dojo. Muller springt overal even bij. Vechters vragen om zijn raad. Ouders nuttigen tijdens het wachten een drankje. En er wordt volop getraind. Beste dojo van Europa? Het zit er zeker in!
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.