FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Verdriet en verslagenheid bij FFC

Verdriet en verslagenheid bij FFC

Nablussen van het door brand verwoeste FFC. Verslaggeefster Alexandra van Dam was zondagmiddag ter plekke.

Vanochtend las ik op  Facebook wat er gebeurd was. Er was een oproep van Marc Jeffreys voor alle FFC vechters om onmiddellijk contact op te nemen met je sensei en of sempei.

Ik ben gelijk gaan bellen. Sensei Lucien Carbin was nog niet terug van Tenerife waar hij met vechter Andy Ristie (vs David Calvo) een grandioze overwinning heeft behaald met een KO in maar liefst 45 seconde in de eerste ronde op het It,s Showtime gala.


Wat een schok moet dat voor Lucien Carbin zijn als hij terugkomt in Nederland. Dit is zijn levenswerk. Alles was perfect. Deze school was zo mooi, had soul, spirit. Hier was de liefde voor de sport zo duidelijk aanwezig en te zien. Dat voelde je al als je binnen kwam.

Dit is echt verschrikkelijk, een regelrechte ramp

Toen ik aan kwam rijden rond 16.30 uur op het Sportpark Sloten, kwam ik de aangeslagen en teneer geslagen Patrick Haime tegen. Geen woorden , het verdriet was te lezen op zijn gezicht. Hij was toch blij dat hij het heeft gezien en kan het nu gaan verwerken. Misschien is er een mogelijkheid om het weer op te bouwen met hulp van de gemeente en als de verzekering meewerkt en snel handelt , dat er over 2 a 3 maanden weer een nieuwe FFC zal staan. Als we er met zijn allen onze schouders onder zetten.

Voorlopig maar even buiten trainen , het is nu lekker weer gelukkig en er hebben al een aantal sport scholen hun locatie aangeboden om FFC bij te staan.

Toen ik aan kwam bij de plek waar eens onze gym ons FFC had gestaan was ik sprakeloos en de tranen sprongen in mijn ogen. Dit was verschrikkelijk. Er was echt niets meer van over, totaal uit en afgebrand, compleet verwoest , met de grond gelijk gemaakt. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoe is dit mogelijk!? Is het een wraak actie? Is dit aangestoken? Wie kan zoiets doen? Of is het kortsluiting geweest? Politie was ter plaatse en er is een onderzoek gestart. Op een deur lijken wel braak sporen te zien of is de  deur door de hitte uit elkaar geklapt? Er zijn honden bij geweest en er is sporen onderzoek verricht.

Zoiets kan niet zomaar gebeuren, onmogelijk en ook nog als sensei  Lucien Carbin er niet is.

Er stonden twee vechters van FFC naar de puinhoop te staren en zagen er verslagen en verdrietig uit. Het was een heel naar gezicht. Om koude rillingen van te krijgen. In de puinhopen zag ik Rogier staan, die vertwijfeld naar overgebleven spullen zocht. “Alles is weg zei hij” de tranen stonden in zijn ogen.  Hij vertelde dat hij net Mark Muller naar huis had gebracht, die is volledig ingestort. Wat een trieste zaak. Echt ongelovelijk. Hier werd zo hard gewerkt. Zo hard getraind. Deze mensen zijn zo ambitieus en serieus in hun sport. Met zoveel liefde is dit opgebouwd . Dit was een  levenswerk!

Rogier liet me de lockers zien , die helemaal verbogen waren door de hitte. Daar zaten mijn handschoenen en scheen beschermers nog in plus trainings materiaal, alles was weg , totaal verwoest! Rogier vertelde me dat de brandweer eventueel aan kortsluiting denkt en liet me de gangen naar de kleedkamers zien , die waren in tact gebleven evenals de voetbal kantine ernaast.

Ik sprak even met Mark van Doorn werkzaam in onderhoud op het sportpark Sloten. Hij had dit weekend dienst en was vroeg op het terrein, hij zag de wolken vanaf de snelweg.  Hij vertelde me dat Mark een melding had gekregen van het inbraak alarm voor 7 uur vanochtend .Toen Mark aankwam heeft hij meteen de brandweer gebeld en die waren voor 7.30 uur aanwezig. De brandweer kon pas gaan blussen na zo,n 10 minuten omdat er geen water was. Er is een andere wagen gekomen met de pompen. Er is toen water uit de sloot gehaald. Voor ze konden gaan blussen was het 7.30 uur geweest. Het mocht niet meer  baten. Er is niets meer kunnen redden.

Er kwamen kinderen kijken die hier trainde . Het verdriet was van hun koppies af te lezen. Zo teneergeslagen. Verslagen stonden ze erbij en keken naar hun eens zo mooie FFC. Wat nu? Vroeg een jongen. Lorenzo die hier vanochtend al was heeft geregeld dat er gewoon getraind gaat worden buiten voorlopig totdat er een andere locatie is gevonden en we kunnen beginnen aan de wederopbouw van FFC. Danny kwam kijken een oud leerling nog van continental en pupil van Edsel van de Leuv. Hij voelt zich naatje, hij trainde hier 3 a 4 keer per week al vanaf kleins af aan. Danny las het op teletext om ongeveer 13.00 uur. Edsel van de Leuv kwam aangereden en ik sprak hem even.

Dit was een grote aderlating hier in Sloten voor de jeugd en dat zullen we de komende tijd zeker gaan voelen. Ik had grote toekomst plannen en had al gesprekken met het stadsdeel gevoerd, nu moet ik overnieuw beginnen. Ik ben in shock! Die mooie sportschool en is nu weg! Echt alles zat hier. Liefde voor de sport, professionals en hobby. Het is jammer voor de jeugd en de jongeren, die hadden hun plek hier gevonden en moeten nu tijdelijk wat anders zoeken

Maar FFC zijn vechters en doorzetters en we laten het er niet bij zitten! Er komt wel een andere plek tot we deze weer opgebouwd hebben. Een nieuwe loods als het stadsdeel en de gemeente helpt , een nieuw Huis voor de Toekomst. Waar jong en oud elkaar ontmoet!

Foto's Mark van Doorn


 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.