FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Marino Schouten, Kickbokser en Pugilist

E-mailadres Afdrukken

Dit is de week van Marino Schouten uit Alkmaar. Of misschien wel de maand van Marino Schouten. Speaker Jakhals Erik typeerde hem vanuit de ring in Carré tijdens het Ben Bril Memorial van maandag 16 oktober, als de man die vaak zelf in een Main Event optreed. Hij had er bij kunnen zeggen, Schouten is een winnaar!


Dat was Schouten op de zaterdag daarvoor ook in Den Helder tijdens het gala Gladiators of the Cathedral. In een partij waarin Schouten (van Os Gym) en Hammadi el Mahdaoui (Continental FFC) het op het scherpst van de snede over 5 rondes uitvochten.

Gladiators in Den Helder, Marino Schouten, rode hoek heeft het moeilijk tegen Hammadi el Mahdaoui

Het lijkt wel of Schouten er een patent op heeft om ergens in de strijd een enorme dip te krijgen. Na twee rondes had El Mahdaoui de overhand. Het sein voor Schoutens begeleiders om hun aanmoedigingen te verdubbelen. De Alkmaarder kwam uit het dal en was tenslotte de winnaar van deze match.

Gladiators in Den Helder, Schouten moet 5 rondes diep gaan

Het was toen rond twaalf uur 's nachts in de Cathedral in Den Helder. Gladiators of the Cathedral was een prima gala waarin SportArt heeft laten zien dat ze prima vechters in de stal heeft. De onverwachte switch van de sporthal naar het marine-terrein pakte goed uit. Er moest met de kleedruimtes geïmproviseerd worden, maar de faciliteiten en de stemming in de zaal waren uitstekend.

Gladiators in Den Helder, Schouten wint dit enerverende Main Event

Via het TwitPic event Gladiators of the Cathedral krijg je een indruk van het verloop van de avond in Den Helder. Je kunt Fightweek ook verder volgen op Twitter.
En wil je foto's van het Ben Bril gala bestellen, dan kan dat via OYPO.


De volgende zondagmiddag rond 12 uur 's middags verklaarde Schouten na de weging voor het Ben Bril Memorial. "Ja, ik liet even over me heen lopen. In de hoek hebben ze me op mijn flikker gegeven en toen heb ik de partij weer opgepakt."

Maandagavond, ontvangst door jonge meiden en kerels in uniform. Daar waar de paarden van het kerstcircus draafden stond onder de kroonluchters de ring, de boksring. De ambiance rond de vierde editie van het Ben Bril Memorial straalde uit alle hoeken van de Amsterdamse cultuurtempel, Koninklijke Carré.

Ben Bril Memorial, Schouten, links, vs Dave 'The Gun' vd Ploeg

En daar stond in de vierde partij Marino Schouten uit Alkmaar, nu als pugilist, klaar voor zijn eerste partij van het mini-toernooi om de Grote Carré-Prijs van Amsterdam tegen Dave 'The Gun' van de Ploeg uit Zwolle. Schouten bokste vanuit het midden van de ring. The Gun laat zijn tegenstander achter hem aankomen en hoopt door veel te duiken Schouten nodeloos energie te laten verspillen met missers. In de tweede ronde zet de Alkmaarder The Gun vast en vuurt een serie stoten op lichaam en hoofd af. Alleen nog in de vierde en laatste ronde komt het tot een goede uitwisseling van slagen. The Gun is op, Schouten gaat verder.

Ben Bril Memorial, in de finale staat Schouten, rechts, vs Hasid el Doustati

In de finale partij, na de pauze, heeft Schouten het in de eerste ronde moeilijk tegen de kop kleinere en bewegelijker Hasid El Doustati. Pas in de derde ronde komt er duidelijk voordeel voor Schouten als El Doustati 8 tellen moet nemen na een directe op het hoofd. Het is een keihard en fraai gevecht waarin El Doustati in de vierde ronde nogmaals 8 tellen neemt. Beide heren worden door het publiek met een ovatie bejubeld. En de Grote Carré-Prijs van Amsterdam gaat naar kickbokser en pugilist, Marino Schouten.

Ben Bril Memorial, in de derde en vierde rond moet El Doustati 8 tellen nemen

Volg Fightweek op Twitter


Ben Bril Memorial, Marino Schouten wint de Grote Carré-Prijs van Amsterdam
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.