FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Zwaargewichten Meijiro Amsterdam afgetroefd

E-mailadres Afdrukken

Het Openlucht Kickboksgala in Leeuwarden Fight058 werd deze keer op een andere locatie gehouden dan gepland i.v.m. de aanhoudende regen. De prijsuitreiking werd gedaan door eregasten Peter Aertsz en Rob Kaman. Het publiek stroomde langzaam toe, maar rond de zesde partij liep het echt vol toen Peter Aertsz de prijs uitreikte aan winnaar Bilal el Banai van Bully's Gym.

Ingmar van Groningen van FFC Drachten vs Gerhard te Brummelstroete van Deltaserat . Deze nieuwkomers partij eindigde in een slow motion gevecht na een trap in de ballen en een gescheurde tok voor de blauwe hoek. Winst voor blauwe hoek Gerhard te Brummelstroete.
Andere nieuwkomers partij eindigde met een KO voor Martin Oostra van RHCW Wolvega hoewel het beter was geweest als zijn trainer eerder de handdoek in de ring gegooid had. Winst voor Kammeijer.

Foto Alexandra van Dam

Tommie van Gellekom van Saban Gym vs Yves Engelenburg van Mejiro Friesland werd een overwinning voor Engelenburg. In het begin leek het lekker te gaan voor van Gellekom. Erin en eruit, lowkicks geven en doorgaan, maar volgens trainer Saban ontbrak dat doorgaan. "Tegenstander Engelenburg heeft goed geluisterd en de mijne vandaag niet. Ik ben niet teleurgesteld in mijn jongen, ik ben wel teleurgesteld dat hij niet geluisterd heeft”, volgens trainer Saban. Andre Mannaart vond Van Gellekom een goede jongen, ”Hij heeft goed ingeleid, mooie lowkicks en hoge trappen gegeven. Hij moet alleen wat meer ring ervaring opdoen. Hij kan alleen maar beter worden”.

De damespartij B-klasse partij Marieke Post getraind door Jorina Baars van Sports Art vs Rachel Adamus van Aihato Gym werd een overwinning voor Post. Het ging over en weer met knieen en stoten in de eerste 3 rondes , links, rechts, lowkick . Maar de doelgerichte afhouders van Post gaven toch de doorslag. Even leek het er op dat Adamus haar tegenstandster vast had gezet in de hoek en haar zo flinke rake knieen op de lever kon geven, maar deze actie werd gestopt door de scheidsrechter omdat er werd gedacht dat ze een knie naar het hoofd gaf van Post. Wat ik overigens niet gezien heb. Later in de kleedkamer vertelde de dames dat ze twee dagen van te voren hoorde dat ze moesten vechten en zich niet optimaal hebben kunnen voor bereiden.

Ibrahim el Bouni van Gym Haarlem vs Bas Meelhuijsen van Team Pang. Winnaar Meelhuijsen wint op punten en later in de kleedkamer halen ze gebroederlijk elkaars windsels eraf, druk pratend over hun wedstrijd.

De nieuwkomer van K1 Aerts Dojo, Vasyl Babukivsky vs Tim Vos van FS Drenthe . De winst was voor de rode hoek Babukivsky van Team Aerts door de links, rechts, lever , lowkicks combinaties.

De B partij van “ De zwarte ZigeunerHannes Schneider van FFC vs Kamel Nuweif van Nebbe Ciric eindigde door een knie op het hoofd van Schneider. De wedstrijd werd gestaakt op verzoek van de arts, omdat Schneider niet genoeg meer kon zien met zijn oog. Schneider wilde doorvechten en pakte de microfoon en zei dat hij dan een rematch wilde als hij niet verder mocht vechten. Omdat knieen naar het hoofd niet volgens de regels is werd Schneider tot de winnaar uitgeroepen.

Martin Terpstra van Mejiro Friesland wint de B klasse partij vs Collin George van Saban Gym. De wedstrijd werd gestopt omdat George niet verder meer kon vechten na een trap in zijn ballen. George vertelde in de kleedkamer dat hij het erg jammer vond dat de wedstrijd zo is geeindigd. “Gewoon doorgaan en op naar de volgende partij”, was zijn moto.

Sem Braam verliest van Marino Schouten. Foto Alexandra van Dam

Sem Braam van Mejiro Gym Amsterdam vs Nederlands kampioen Marino Schouten van Van Os Gym eindigde met winst voor Schouten. Trainer van Braan, Andre Mannaart vertelt wat er mis ging, “De eerste rondes keiharde lowkicks over en weer, Braan ging goed , maar zette niet door met zijn spelletje en leek wel steeds te stoppen”. Na afloop vertelde Braan dat hij niet in zijn spel kon komen en dat dit zijn dag niet was. Kan gebeuren en op naar de volgende wedstrijd.

Voor Zwaargewicht Raemon Welboren van Mejiro Gym Amsterdam eindigde niet veel beter. Rico Verhoeven van Team Rico/ Showtime won de knokpartij. Welboren leek moe door de felle bodyshots van Verhoeven die met de winst en de beker naar huis ging.

ZWaargewicht Welboren in de rode hoek met trainer Mannaert verliest van Rico Verhoeven. Foto Alexandra van Dam

Tot slot. De sfeer was rustig en toch enthousiast op dit zeer goed georganiseerde gala. Af en toe steeg de spanning tot een hoogtepunt en dat werd afgewisseld met partijen , als je die vergelijkt met Andre Rieus concerten dan zouden die nog spannender zijn. Het feest werd voortgezet in Leeuwarden, waar iedereen elkaar weer tegen kwam op de after party.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.