FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

De wilskracht van Mohamed El Messaoud

E-mailadres Afdrukken

Donderdagavond voor pasen was er een kleine twijfel in de ogen van Mohamed el Messaoud te bespeuren toen Anthony Kane na de laatste training voorspelde dat hij zou winnen door een leverstoot in de vierde ronde. El Messaoud wist dat hij van ver was gekomen

Hij was weken geleden iets te dik, iets te nonchalant, maar het Simson Team had hem tot het bot gemotiveerd en conditioneel en taktisch klaar gestoomd voor de UMC B titel tegen Mika Tahitu van FFC tijdens het Dangerzone gala in Lelystad. Tahitu zag er afgetraind en droog uit. Hij had in dit gevecht over vijf rondes zijn zinnen op deze UMC titel gezet als overstap naar de A klasse. Het werd een clash tussen twee stijlen.
Voor meer foto's van Mika Tahitu en Mohamed el Messaoud, klik hier.

Mika Tahitu, rode hoek, nog grogy, aangeslagen door een linker hoek van Mohamed el Messaoud

De kleinere El Messaoud wist drie rondes lang de knieën van zijn opponent te ontwijken en beukte met zijn vuisten loei hard op lichaam en hoofd van Tahitu. In de tweede ronde stapte El Messaoud weg voor de linker knie van Tahitu en zond hij zijn opponent met een linker hoek naar het canvas. Tot en met de derde ronde bleef El Massaoud de ring domineren. De vierde ronde was cruciaal voor de kansen van Tahitu. Hij zette alles op alles en hij joeg zijn tegenstander door de ring. Als een voetballer volleerde hij met de ringtouw als hulpmiddel in zijn hand naar het hoofd van El Messaoud, waarvoor Tahitu een openbare waarschuwing kreeg. Een korte discussie tussen de jurytafel en trainer Carbin, "Waar staat dat dat niet mag?", mocht niet baten. In de spannende vijfde ronde wist de Almeerder grotendeels buiten het bereik van de knieën van Tahitu te blijven, zette zelfs weer de aanval in en won de UMC B titel.

Tahitu probeert in de vierde ronde terug te komen

Trainer Lucien Carbin na afloop, refererend aan zijn discussie met de jury, "Wat willen ze, weer terug naar die saaie K1 regels?". Maar ze beseften in de Rode hoek heel goed dat Tahitu te lang moest meegegaan in het spelletje van El Messaoud die hun vechter in de tweede ronde ook nog met zijn vuisten op zijn knieën had gekregen. Hele prima en sportieve partij. En het was dit jaar ook de tweede fraaie strijd tussen vechters van de Muay Thai-iconen Lucien Carbin en Rayen Simson.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.