FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Aussie, wereldpartij voor vechter en strateeg.

E-mailadres Afdrukken

Op 11 april aanstaande vecht Aussie Ouzgni tijdens het Amsterdam Fightclub gala tegen de nummer 1 van Thailand, Wehaj King om de vacante EMTA wereldtitel. En dat beloofd in het Velodrome een andere partij te worden dan het door Aussie gewonnen gevecht tegen Imro Main.

 Aussie ziet het gevecht als een opstap. “Ik heb de lat heel hoog voor mezelf gelegd, ik zie me ooit naar Japan gaan voor de K-1 Max,” verklaart hij in de uitstekend geoutilleerde accommodatie van Top Team Beverwijk.

Aussie die voor het eerst tegen een Thai in de ring staat, gaat uit van zijn eigen kracht. “Ik geloof in mezelf, ik train hard. Maar dat doet hij (red. Wehaj King) ook! Het gaat erom hoe je dié dag ervoor staat. Het is een mentale kwestie, een off-day en je bent weg,” concludeert hij. “Beiden weet je dat je voor de winst knokt.”

 

Aussie en zijn team hechten veel belang aan goed strategisch voorwerk. Hij kijkt zelf vóóraf nooit naar zijn tegenstanders. “Ik train, de trainers bestuderen mijn tegenstanders. En ik luister goed naar ze, zo hebben we het altijd gedaan.”

Hij kijkt dan ook tevreden terug naar de partij tegen Imro Main op het Beatdown gala, “De trainers hebben goed gescout en de puzzel viel die avond perfect in elkaar.”

 

De weg naar Japan zal hard zijn beseft de vechter, “In de A-klasse vecht iedereen goed. En je komt ze allemaal tegen, je kan om niemand heen. We trainen allemaal twee keer per dag, dus gaat het erom of je strategie werkt op de dag zelf. Hoe ga je het wapen van je tegenstander uitschakelen?” Om dat te illustreren verwijst Aussie naar de K-1 GP finale van 2008. “De strategie van Badr deugde niet tegen Remy. Remy is niet de beste vechter, maar zijn strategie tegen Badr werkte wel, want hij werd kampioen. In die aanpak geloof ik!”

Zes jaar geleden werd de voetballer Lhoucine Ouzgni door een vriend meegenomen naar een kickbokstraining. Sindsdien heeft hij de kicksen aan de kant gezet en de handschoenen opgepakt. En nu heeft hij de ervaring van 45 partijen achter zich, waarvan 44 gewonnen en 1 verloren. Een prima Palmares! Aussie ziet het gevecht tegen King met vertrouwen tegemoet.

 

Aussie wordt getraind door Dick Vrij, “die zorgt dat je de laatste adem uit je strot krijgt.” Door Hans Nijman, “complete trainer,die ziet alles. Hij zorgt ervoor dat je kampioen blijft, kampioen worden is makkelijk.” En door Gilbert Ballentine, “Full Muay Thai expert, heeft zelf in Thailand gevochten”.

 

Over zichzelf blijft de vechter terughoudend,  ”Ik ben een bescheiden jongen, probeer mijn best te doen, wil het beste uit mezelf halen. Kost veel, maar ik heb het er voor over omdat ik weet wat mijn doelen zijn.”

 

Aussie wordt gesponsored door:

SeeSoGreen.

David Broersen (metaal).

Geotic (voeding).

 

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.