FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Fighting Stars, het It's Showtime verslag

E-mailadres AfdrukkenWinnaar Lhoucine ‘Aussie’ Ouzgni

Het spotlicht van de kickbokswereld stond weer gericht op onze hoofdstad door de topgevechten die kickboksliefhebbers uit heel Nederland, waaronder voetballegende Ruud Gullit, naar de bijna uitverkochte Sporthallen Zuid trokken. Dezelfde Sporthallen Zuid waar pioniers als Rob Kaman, Ernesto Hoost, Peter Aerts en Ivan Hippolyte hebben geschitterd was na lange tijd dus eindelijk weer het toneel van topklasse kickboksers.

Ouzgni’s snelle voortijdige overwinning was een de vier knock-outs op deze actievolle avond, waarin ook tiener Mohamed Medhar een voor een geweldige upset zorgde door Gago Drago te verslaan.
Terwijl de kenners zich vooraf nauwelijks aan een voorspelling durfden te wagen, walste Aussie in 40 seconden over Holzken heen in deze clash van lange, pezige super-middengewichten.

Holzken had na zijn verliespartij in de K-1 Max tegen Buakaw Por Pramuk in juli 2009 al 6 gevechten op rij gewonnen, maar hij ging hard neer toen Ouzgni, minstens zo in vorm als Holzken, een trap van Holzken opving en een harde rechtse gaf.

Nieky Holzken Down

Holzken stond op, weliswaar nog wat wankel en werd meteen naar de andere kant van de ring gejaagd door een ontketende Ouzgni, die met een prachtige gesprongen knie het hoofd van de Golden Glory-vechter achterover caramboleerde, waarna Holzken uitgeteld werd.

Sergio Wielzen op weg naar wereldtitel tegen Michael Peynaud

De allereerste IT’S SHOWTIME-wereldtitel in de klasse tot 61 kilogram was een prooi voor Sergio Wielzen nadat zijn gevecht tegen de Franse Michael Peynaud eindigde in een technische beslissing. In de tweede ronde raakten beide vechters elkaar met hun hoofden, waarna Peynaud door een snee boven zijn linkeroog niet verder kon. De punten van de eerste ronde werden geteld en op basis daarvan werd Wielzen tot kampioen gekroond.

Michael Peynaud

Terwijl Wielzen’s partij in een anti-climax eindigde, overtrof Medhar alle verwachtingen door als slechts 19-jarige en relatief onervaren A-klasser op punten te winnen van publiekslieveling Gago Drago. Medhar had niets te verliezen en die instelling leverde hem een zege op Drago op. 

Drago miste in het begin zijn gebruikelijke intensiteit en moest in zijn achteruit. Halverwege de tweede ronde kwam het heilige vuur weer terug en gaf hij meer gas. Een rechterhoek uit de counter raakte Drago en deze ging neer. Hij werd gered door de bel voordat Medhar echt voor de knock-out kon gaan. De Armeense wervelwind ging puur op wilskracht en doorzettingsvermogen door, maar werd in de neutrale hoek gedrukt door weer een combinatie van Medhar, waardoor scheidsrechter Joop Ubeda bijna moest ingrijpen.

Mohamed Medhar

Na zijn titelwinst op Badr Hari, keerde IT’S SHOWTIME zwaargewichtkampioen Hesdy Gerges weer terug in de ring. In oktober zal hij het tegen regerend K-1-kampioen opnemen, maar nu was het Rustemi Kreshnik die Hesdy’s aandacht kreeg. Of Kreshnik die aandacht achteraf waardeerde, valt te betwijfelen aangezien hij in de tweede ronde moest opgeven vanwege de harde lowkicks van Hesdy.

Gerges Hesdy

Murthel Groenhart, Rachid Belaini en Robin van Roosmalen scharen zich met knock-out-overwinningen in hetzelfde rijtje als Lhoucine Ouzgni.

‘The Predator’ Groenhart ging los op Joep Beerepoot toen hij al vroeg in de eerste ronde een knock-out scoorde door een rechtse high kick gevolgd door een linkerhoek naar de lever.

Groenhart’s teamgenoot bij Mike’s Gym was al net zo klinisch toen hij Kem Sitsongpeenong in de tweede ronde uitschakelde door een counterlinkerhoek uit het boekje.

Rachid Belaini vloert Buakaw Por Pramuk

Robin van Roosmalen bezorgde William Diender zijn vijfde nederlaag op rij toen hij ‘The Machine’ in de derde ronde uitschakelde met een venijnige linkerhoek naar het lichaam. Beide vechters houden van druk zetten en zoals verwacht werd het een gevecht dat in het midden van de ring over en weer ging. Van Roosmalen maakte een goede indruk met lowkicks aan de binnenkant van Diender’s benen en rechtse opstoten. In ronde 3 zette Diender druk en probeerde de ribben van Van Roosmalen te bombarderen, maar na een mooie leverstoot was het Diender die door de knieën ging.

Van Roosmalen en William Diender

Als er prijzen gegeven werden voor moed, zou Ricardo van den Bos hoog op de nominatie staan, nadat hij een waar leeuwenhart en een granieten kin liet zien in een op punten verloren partij tegen Rico Verhoeven. De opkomende zwaargewicht Verhoeven nam Van den Bos zwaar onder vuur met harde stoten die allen raak waren, maar Van den Bos slaagde er wonderbaarlijk genoeg in om te blijven staan, totdat hij uiteindelijk aangeslagen op 1 knie in zijn hoek zat. Verhoeven verzuimde het echter af te maken, maar zijn meer gevarieerde stijl en de knockdown waren genoeg om de puntenoverwinning veilig te stellen.

De geroutineerde Duitse zwaargewicht Stefan Leko raakte zijn Turkse tegenstander Volkan Duzgun met zijn handelsmerk, een draaitrap naar het lichaam en accuraat bokswerk, waarmee een unanieme puntenoverwinning binnensleepte.

Mosab Amrani

De jeugdige Marokkaanse vechters Mosab Amrani en Ramzi Tamaditi waren beiden indrukwekkend in hun winstpartijen tegen de meer ervaren mannen Chris van Venrooy en Imro Main. 
 De sterke voormalige WMC-superlichtgewichtkampioen Amrani zette Van Venrooy van begin tot eind goed onder druk, maar wekte nergens de indruk dat hij een voortijdig einde aan de partij kon maken. Van Venrooy hield goed zijn handen hoog en zijn kin omlaag en bood goed weerstand.

Tamaditi was te snel en scherp voor de wat meer statische Main en scoorde goed met standaard combinaties en knieën. Main kwam een keer goed door met zijn beruchte ‘overhand right’ in de tweede ronde en scoorde met knieën vanuit de clinch in de derde ronde, maar Tamaditi had al genoeg gescoord om de zege te behalen.

Ramzi Tamaditi
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.