FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Anthony Nekrui, de echte Surinamers komen eraan.

Anthony Nekrui, de echte Surinamers komen eraan.

Anthony Nekrui vecht op het 'It's Showtime' in de Arena en vormt daarmee een voorhoede van Surinaamse vechters die uit 'De West' komen. En niet uit de Bijlmer. Hierbij een korte interview met videobeelden van de 28 jarige vechter.Nekrui heeft een contract op zak bij 'It's Showtime'. En in zijn eerste gevecht tegen Chris Ngimbi wil hij vooral een goede indruk achter laten. Nekrui, “Ik wil met mijn prestaties de ogen van de Nederlandse promotoren openen voor het talent wat er in Suriname is.”

Volgens Nekrui barst het in Suriname van de jonge talenten die al op hun veertiende jaar serieus aan het trainen zijn. Maar er is nog altijd een gebrek aan faciliteiten. En de Surinaamse overheid stimuleert het sporten helemaal niet. Desondanks groeit de populariteit van het kickboksen. We kijken veel naar de video's om de taktiek van topvechters te bestuderen. De Surinaamse vechters zijn leergierig en leren snel. We komen graag naar Nederland omdat hier op het hoogste niveau gewerkt wordt."

Anthony Nekrui

“We hebben veel aan Rayen te danken. Hij kwam twee à drie keer per jaar naar Suriname om ons te helpen. Dat was vanaf het begin in 2000, we hadden toen helemaal niets. We trainden in een garage op de betonnen vloer. Hij gaf ons de eerste handschoenen die we met acht man deelden. Het waren de handschoenen waarmee hij Ramon Dekker KO had geslagen. Dat is nu aan het veranderen”, vindt Nekrui's trainer Angelo Simson, 'de neef van'

Simson tot slot, Anthony is gedreven om een doorbrak te forceren voor de Surinaamse topsport. Daarmee geeft hij hoop aan de Surinaamse topsporters dat zij hun sport professioneel kunnen beoefenen.”

Laatst aangepast op zondag 13 juni 2010 14:55  
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.