FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's MMA vechter Struve voelt druk 2e match

MMA vechter Struve voelt druk 2e match

E-mailadres Afdrukken
Stefan “Skyscraper” Struve weet dat hij het in zijn tweede partij in de UFC anders moet aanpakken. Struve, Cage Gladiator World Champ heeft in al zijn vorige partijen naar één doel toe gewerkt, een contract bij de Ultimate Fighting Championship.

“We (Team Schreiber) kregen eind 2008 het UFC contract en ik ben toen als een gek gaan trainen voor mijn eerste wedstrijd, je wilt tenslotte laten zien dat ze een goede keus hebben gemaakt,” zegt Struve over de aanloop naar zijn eerste gevecht voor de UFC tegen Dos Santos van negentien februari j.l. “Maar in mijn enthousiasme heb ik mezelf overtraind en piekte veel te vroeg.”

Struve verloor de partij ongelukkig door TKO in de eerste ronde. “Ik begon te relaxed, ik wilde rustig blijven juist omdat ik voor het eerst voor de UFC vocht en me niet door de hele entourage wilde later overdonderen. Maar de belangrijkste reden was dat ik eigenlijk vermoeid en zonder vuur aan de match begon. En dan telt, ‘als jij het niet doet, dan doet hij het’.”
 

De 21 jarige Struve stond vanaf zijn zestiende in de ring. Hij combineerde kickboksen met ‘free fight’, maar nu vecht hij alleen nog maar in de kooi. Hij vind dat Alistair Overeem het niet gek heeft gedaan tegen de K-1 vechters. Zelf geeft Struve zich de tijd om in de UFC te groeien, hij denkt dat de toppers pieken rond hun 27e en verder heeft hij de tijd om aan gewicht te winnen.
 

Er staat druk op zijn volgende partij voor de UFC op 13 juni in Keulen tegen Golden Glory vechter Denis Stojnic, die ook zijn eerste UFC match verloren heeft. Stojnic wordt door zijn manager Bas Boon getypeerd was een rauwdouwer die het liefst binnen één minuut de partij beslist.

“Natuurlijk staat er druk op die partij,” volgens Struve, “om dat je na twee verloren partijen bij de UFC in het vergeet boekje komt. Maar ik heb mijn wereldtitel ook onder druk gewonnen. Dus kijk naar mijn volgende partij. Ik ga het allemaal recht zetten!” 
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.