FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Dames Kickboksen, Emerging Market!

Dames Kickboksen, Emerging Market!

E-mailadres Afdrukken
Irma VerhoeffHet Dames Kickboksen zit enorm in de lift, maar er is slecht één All Ladies toernooi. Fightweek heeft Irma Verhoeff (Team Schreiber), die jaarlijks het succesvolle Girls Fight Only gala organiseert om haar mening gevraagd over deze ‘emerging’ tak van het kickboksen.

Fightweek
, Hoe zit het nu met dames kickboksen, neemt de promotor het wel serieus? Want er zijn dit half jaar heel wat, op het oog, goede partijen niet door gegaan. Dame te zwaar, plotseling een griepje, per sms de dag van te voren afgebeld.
 
Irma Verhoeff, Ik vindt het heel moeilijk om voor andere te praten, ik neem het dames kickboksen in ieder geval wel serieus en probeer er alles aan te doen om het in een beter daglicht te krijgen dan waar het voor mijn gevoel nu in staat. Vaak krijg ik het idee dat het publiek het als een "vermaak" partijtje tussen door ziet op een evenement, maar als ik zie hoe het niveau gestegen is bij de dames in de afgelopen jaren is dat echt heel goed. Op de dames evenementen die ik organiseer samen met Ellen Bruins zie ik wedstrijden waar menig heren vechter nog een puntje aan kan zuigen. Daarnaast krijg ik een beetje het idee dat de huidige organisatoren niet echt hun best willen doen om een dames wedstrijd neer te zetten. Als je vandaag de dag kijkt hoeveel dames wedstrijden er op grote evenementen staan vindt ik dat triest. Nu weten heel veel organisatoren/matchmakers ook naar mijn idee niet echt wat er te koop is op de Kickboks dames markt omdat ze er ook niet veel mee bezig zijn.

FW, Nemen de dames het wel serieus? Ze vinden het prima om op gala X te vechten, maar als ze een paar dagen later horen wie de tegenstander is, haken ze alsnog af.
 
IV, Dames zijn anders dan heren in deze sport is mijn ervaring, maar het voorbeeld wat jij zojuist noemt komt net zoveel bij heren als bij dames voor. Heel weinig mensen zijn trouw aan waar ze trainen als ze denken dat het gras ergens anders groener is en tegen wie ze ja hebben hebben gezegd voor een wedstrijd op wat voor evenement dan ook. Maar nogmaals, dit komt net zoveel bij heren als bij dames voor.

FW, Nemen de sportschoolhouders het damesgevecht wel serieus? Of laten ze hun dame liever niet dan wel vechten?
 
IV, Nogmaals, ik vindt het moeilijk om voor andere sportscholen te praten, wij nemen onze dames in ieder geval wel serieus. Is een dame klaar om voor een titel te vechten, om maar een voorbeeldje te noemen doen wij er alles aan om dat proberen rond te krijgen en dit hebben wij in het verleden wel bewezen met meerdere dames uit onze school. Onze school is, vindt ik heel dames gericht.

FW, Team Schreiber heeft als enige sportschool een serieus damesgala waarin een toernooi zit. Waarom vindt dat geen navolging?
 
IV, Het is net zoiets als de tag team wedstrijden die wij nieuw hebben gebracht op evenementen in Nederland die wij organiseerde, het is nieuw dus eng om neer te zetten.

FW bedankt Irma Verhoeff voor de genomen moeite om ons te woord te staan.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.