FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Event Gala's Dangerzone weer sukses in Lelystad

Dangerzone weer sukses in Lelystad

E-mailadres Afdrukken

Wat zou er door Doha Leeuwin heen zijn gegaan toen Sensei Carbin in de vijfde ronde de handdoek in de ring wierp? Daarvoor had Doha al de harde klappen van ongenoegen op het canvas gehoord. Doha, klaar voor een beukpartij, begon afgetraind aan het B gevecht tot 72,5kg tegen Tola Shamir.

Het kon voor Tola Shamar van Ropie Gym wel eens zijn laatste B partij zijn. Nog geen maand geleden versloeg Tola op het Raw Diamonds Gala op fraaie wijze Soeperman. De spanning is voelbaar als de mannen elkaar in R1 te testen met kicks. In de tweede ronde komt Tola sterk door met een veeg en een achterwaartse trap, waarmee hij eigenlijk de strijd voor zich zelf openbreekt. Geheel niet onder de indruk van de technische vaardigheden van Doha bouwt Tola in de derde en vierde ronde een groot overwicht op. In de laatste ronde velde Tola een hard oordeel over zijn oponent. Doha, vastgezet in zijn eigen Rode Hoek moest een behoorlijke afstraffing ondergaan. Vluchtend naar de neutrale hoek, zette de ontketende Tola zijn tegenstander weer vast voor de volgende aframmeling die maar kort duurde, want de handdoek werd in de ring gegooid. "Ik was gewaarschuwd om niet zomaar in te stappen", verklaarde de tevreden winnaar in de kleedkamer. Tola verwijst naar trainer Ropie met betrekking tot zijn toekomstige status. "We zijn er mee bezig, maar Tola's volgende match wordt zeker een A partij", onthult Ropie zonder de details te willen prijs geven.

Winnaar Tola Shamar, volgende partij in de A klasse. Foto Randy Heyer.

Dangerzone is ondanks de moeilijke privé omstandigheden van de Copra’s een prima toernooi geworden, geheel in lijn met hun Dangerzone/Pain&Glory-traditie. Het begon te laat maar eenmaal opstoom kreeg het publiek echt waar voor zijn geld. Tola, Dorder, Takkes vóór de pauze. Sensei Carbin die de handdoek de ring in gooit. De cruciale wending in de partij van Jermaine Puljhun, de zeventien jarige Ferida Kirat die een dijk van een partij neerzet en powervechter Aziz Kalah na de pauze. Spanning, emoties en KO’s. Dat kan je aan de Copra’s overlaten.

Er was een goed titelgevecht bij de meiden, Brianna Foppen van Experience uit Lelystad behielt haar Belt tegen de zeer aanvallende Yashemine Tam. Klik hier voor de damespartijen van Dangerzone. Van hetzelfde Experience Gym liet Joeri Takkes weer eens zien wat voor belofte hij voor de toekomst is.

Hoewel de één na laatste partij voor de pauze een Nieuwelingen Partij (+95) is, laten de Lelystedelingen van zich horen alsof hun favoriet Giovanni S van Experience het Main Event is. De vip's komen van hun stoelen, de fans dringen op tot aan de ring en de Security houdt het hoofd koel. Moreno Dorder van Simson Gym moet het met minder aanmoedigingen doen als Giovanni S de eerste ronde furieus opent. Eén van Giovanni's wilde trappen treft Dorder vol op het hoofd. Trainers Ryan Simson en Harold Deekman schreeuwen de in bedenkelijke staat verkerende Dorder naar het eind van de eerste ronde. "Ik probeerde alleen nog maar die eerste ronde te overleven", zei Dorder na afloop in de kleedkamer. Ondanks deze lucky trap was het duidelijk dat de Lelystedeling over weinig techniek beschikte en dat werd in de tweede ronde door pupil van Simson pijnlijk blootgelegd. De afstraffing kondigde zich al na enkele secondes aan, maar de taaie Giovanni hield zich nog net staande. Dorder sloeg nogmaals zijn oponent hard aan waarna Giovanni de acht tellen rust nodig had. Dorder zette fraai door en de tweede acht tellen vielen net voor de bel. Het mocht niet baten, de jury staakte de inmiddels ongelijke strijd. Dorder wint, WTKO. "Falen is géén optie", besloot de winnaar breed glimlachend.

Ná de pauze is het tijd voor een Dangerzone traditie. Onder boegeroep en gejuich betreedt zwaargewicht Marcelo Copra de ring, opgewacht door stadsgenoot Chamo van Experience Gym. De laatste heeft blijkbaar meer fanatieke aanhang onder de Lelystedelingen, wat aanleiding is voor de ringspeaker de fans tot kalmte te manen. Copra won zijn laatste Dangerzone-bout in 2009, wat de uitkomst van zijn inmiddels traditionele optreden voorspelbaar maakt. Vanaf de eerste bel beuken de beide zwaargewichten in een aantrekkelijke ronde op elkaar in. Voor Marcelo is dat van korte duur wanneer hij in R2 drie mokers moet nemen en dizzy in de touwen wankelt, waarna ringrechter Jennifer Petres er een eind aan maakt.

Door een cruciale wending in R4 is deze B partij tot 79kg tussen Jermaine Puljhon van Simson Gym en Leandro Tam van FFC één van de aantrekkelijkste gevechten van deze Dangerzone geworden. In eerste instantie tasten de heren elkaar af en wil de partij niet echt spannend worden. Maar in R3 is Tam de betere vechter en komt Jermaine geheel niet uit de verf. In R4 voelt de FFC hoek aan dat Jermaine rijp is voor de slacht als hij naar achterwankelt om de het vervolg van een sterke aanval van Tam te ontwijken. Maar ondanks de aanmoedigingen en aanwijzingen aarzelt Leandro Tam. De match en de tijd lijken voor hem stil te staan. In een flits beseft Jermaine dat dit zijn kans is en countert de aanval. De pupil van Simson zet Tam in een bliksem aktie vast in de witte hoek en teistert zijn gezicht. In R5 probeert Tam te redden wat er te redden is, maar een directe van Jermaine maakt een eind aan zijn kans om te winnen. Tam probeert het nog, maar Jermaine countert weer ijzersterk en is de terechte winnaar.

Winnaar Main Event, Aziz Kallah. Foto, Alexandra van dam.

Het Main Event van deze Dangerzone is de A partij tussen Aziz Kallah, FFC en Yassine Ikouaa van Team Iron. Aziz wil of kan de match niet voortijdig beslissen. "Ik wilde wel eens de volle vijf rondes gaan", zei hij na afloop. Jammer want hij doet daarmee zijn tegenstander, die vijf rondes dapper stand hield, te kort.

Dangerzone was ondanks het zeer late uur, het was inmiddels zondagochtend een goed gala, geheel in de Copra traditie.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.