FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Fred 'The Piranha' Sikking, de nieuwe Nederlandse UMC Muaythai Kampioen

Fred 'The Piranha' Sikking, de nieuwe Nederlandse UMC Muaythai Kampioen

In de kleedkamer van The Colosseum was The Piranha zelf opvallend zwijgzaam. Zijn scheenbeen was zwaar gehavend en de ringarts had twijfel over zijn middenvoetsbeentje en raadde aan om toch even langs het ziekenhuis te gaan. Maar trainer Danny de Vries kon zijn vreugde niet op. “Hij (red. Zowa) had eigenlijk twee keer geteld moeten worden, want hij werd twee keer aangeslagen”, meende de trainer.

Klik, voor meer foto's van Enrique Zowa vs Fred Sikking, op deze Flickr link.

Fred heeft alle rondes gewonnen. In de eerste ronde gooide je wel 10 - 12 keer die knie erin, hij(red. Zowa) had geen zin meer naar voren te komen”, schalmde De Vries door de verlaten kleedkamer. Sikking straalde tevreden. “Ik ben er helemaal blij mee. Zowa is een hele goede bokser maar ik denk dat ik de partij juist met boksen heb gewonnen. In de eerste ronde trapte ik op zijn blok en ik heb het idee dat ik mijn middenvoetsbeentje gebroken heb. Ik zag het toen even niet meer zitten. Omdat ik niet meer kon trappen gaf ik die combinaties en op een gegeven moment begon mijn boksen te lopen en toen zag ik dat er wat te halen viel”, verklaarde The Piranha op een bescheiden toon.

Strijd om de UMC zwaargewicht titel Enrique Zowa vs Fred Sikking

De trainer kwam er nog even doorheen. “Als je zag hoe je iedere keer met je jabs scoorde. Hij was zwaar aangeslagen.” De Vries kon zijn spraakwaterval van blijschap niet stoppen. “Het leuke is we hebben de laatste twee weken heel veel gespard met Peter Aerts en twee zware jongens van de UFC die hem onder vuur hebben gezet. Natuurlijk wisten we dat Zowa een goede bokser was, daarom hebben we heel veel getraind op het boksen”, memoreerde hij. Vanwege deze winstpartij vecht Fred Sikking in de komende Superkombat in Roemenië. “Sinds hij overgestapt is van Vos Gym naar The Colosseum heeft hij al zijn partijen overtuigend gewonnen”, volgens De Vries. The Piranha gaat als een raket en er staan nog wat andere partijen voor hem te wachten.

Strijd om de UMC zwaargewicht titel Enrique Zowa vs Fred Sikking

Het verslag van enkele andere partijen inclusief Kane vs Corler en El Messaoudi vs Bromet, is te lezen via deze link.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.