FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Nieuw tijdperk voor De Ruiter en Debaieb

Nieuw tijdperk voor De Ruiter en Debaieb

E-mailadres Afdrukken

Sanne de RuiterSanne de Ruiter tegen Sarah Debaieb is DE damespartij op Beatdown om naar uit te kijken, omdat het een partij is tussen de dame die naar de A klasse gaat en een dame die zich net in de B meldt. De Ruiter gaat als het goed zit haar laatste B partij vechten. En voor Debaieb wordt het haar tweede B partij onder leiding van haar nieuwe trainer Rayen Simson.

Debaieb toont zich een zeer ambitieuze vechter. Vóór ze de switch naar trainer Simson maakte, was ze in de ring een punten-pakkertje, nu heeft ze haar vechtstijl compleet veranderd en concentreert ze zich op stootkracht en uithoudingsvermogen. Dat had direct resultaat in haar laatste C partij tegen Krista Ooms en haar eerste B partij die ze vóór de jaarwisseling in Duitsland won. “Ik kan het nog niet helemaal bevatten”, vertelt de jonge Almeerse, “Ik vecht nu ineens tegen dames die ik alleen van internet kende.” Over haar switch naar Simson is ze voorzichtig. “Niets kwaads over Ropie, hij is een uitstekende trainer, maar ik wilde meer. Rayen staat veel positiever tegenover mijn initiatieven.” Voor Debaieb wordt 2010 een leer-jaar, waarin ze vooral veel partijen wil vechten. “Ik geniet van het succes tot zo ver, maar ik krijg het niet cadeau, ik moet er enorm voor bikkelen.”, verklaart ze tot slot.

“Het wordt een knalpartij”, denkt Sanne de Ruiter, die het verder niet erg vindt dat ze haar tegenstander niet kent. Ze kijkt vol vertrouwen uit naar de match met als eventuele beloning haar promotie naar de A klasse. Het leek even of De Ruiter gevangen zou blijven in de B klasse doordat ze steeds in de derde ronde van een match een inzinking kreeg, waardoor de positieve puntenopbouw uit de eerste twee rondes geheel verloren ging. De Ruiter, “Ik heb ervoor getraind om juist in de derde ronde te versnellen. Ik heb hard getraind en ik heb het gevoel dat 2010 mijn jaar wordt.” Het eerste waar de Rotterdamse vechter op uit is, is de revanche tegen Joanna Jedrzejczyk van wie ze op het vorige Beatdown gala verloren had. Ondertussen heeft ze haar diploma sportinstructrice gehaald en traint ze nu de jonkies bij Eric Pinas.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.