FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Fight Joanna, Fight!

Fight Joanna, Fight!

E-mailadres Afdrukken

Joanna JedrzejczykWie de ochtendtraining meemaakt van Joanna Jedrzejczyk bij Ernest Hoost, begrijpt waarom Mr. Perfect zoveel toekomst ziet in deze vechtster. Na twee uur trainen mogen de heren volledig los gaan op de kleine Poolse. Zij beuken en Joanna beukt terug, Vechten en nog eens vechten, daar gaat het Joanna Jedrzejczyk om.

 

Trainer Ernesto Hoost vindt haar een groot talent, dat de hoogste top in het vrouwen kickboxen kan halen. Hij constateert dat het vrouwen kickboxen nog niet zo populair is, omdat de dames nog slagkracht missen. Daarom zie je zelden KO’s en daar komt het publiek toch voor.

 

“Het initiatief van Irma Verhoeff van "Girls Fight Only" vind ik ook belangrijk voor de ontwikkeling van het dames kickboksen. Joanna is aanvallend hard maar niet onbesuisd en ze staat technisch op een hoog niveau. Ze is klaar voor een titelgevecht. Wat ons betreft zal de inzet de WFCA Benelux titel zijn, die Titiana van Polanen onlangs in Genk veroverd heeft,” verklaart Hoost. Maar eerst nog op 19 april in Arnhem op het “Enter The Dragon” gala tegen de vice-wereldkampioen Muay Thai (WMC - IFMA tot 53 kg) 2007, Jemyma Betrian, die bewezen heeft met een KO te kunnen winnen.

 

De 21 jarige Jedrzejczyk, of JJ zoals ze zich zelf laat noemen, vecht sinds oktober 2008 voor Team Perfect. Zij kwam op voorspraak van Paul Slowinsky voor een stage naar Amsterdam. Ze had toen al 12 prof partijen achter de rug en is tot op heden ongeslagen. Haar eerste gevecht voor Team Mr. Perfect was tegen Renee van Munster, haar tweede gevecht was tegen Aleide Lawant. Vooral over het gevecht tegen Lawant was ze zeer tevreden. En tot haar spijt, was er wat gedoe tijdens de partij tegen Sanne de Ruiter, maar die heeft ze ook overtuigend gewonnen.

 

Joanna is vanaf haar zestiende aan het kickboksen, ze trainde eerst uitslitend voor zichzelf, had er nooit aan gedacht om wedstrijden te doen. “Maar na een tijdje vond ik dat er meer in zat en van af dat moment is alles vanzelf gegaan,” zo kijkt ze terug. Ze heeft een trainings-/vecht- stage in Koh-Sami gehad, waar ze acht partijen gevochten heeft.

 

Haar sterke kant is combineren. “Ik vind dat meisjes als Renee (van Munster) en Aleide (Lawant) te weinig combineren En ik haal meer rendement uit mijn clinch,” beweert Jedrzejczyk stellig.

 

Assistent trainer Orlando Gemert, vindt haar gedrevenheid een van haar belangrijkste wapens. "Ze wil alleen met mannen trainen, omdat ze bang is over de dames heen te walsen. En in de ring staat ze het liefst tegen lange dames, je kunt dat zien aan het pakslaag dat ze Aleide Lawant gegeven heeft," constateert Gemert

 

Joanna tot slot,”I try hard, always fight good!”

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.