FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Kristy Ooms over Ladies Fightclub

Kristy Ooms over Ladies Fightclub

E-mailadres Afdrukken

Het acht-mans dames toernooi Ladies Fightclub van 25 september aanstaande, georganiseerd door Rayen Simson en de Fightmasters uit Almere, begint al aardige vormen aan te nemen. Was al eerder bekend dat B-klasse vechtster Sarah Debaieb zou vechten. Nu zijn er nog drie andere illustere dames bekend die op die zaterdag kans hebben tegen elkaar te matchen, te weten Kristy Ooms (Team Brummen), Sanne de Ruiter (Team Pinas) en Denise Kielholtz (Day's Gym).

Kristy Ooms vindt het belangrijk dat er nog een dames toernooi georganiseerd wordt. “Ik vind het belangrijk dat er nog meer aandacht aan de dames besteed wordt. Op Eurosport zie wel de heren partijen, maar nooit een dames partij. Dat moet veranderen. In de C Klasse zijn er nu genoeg dames die vijf dagen per week, twee keer per dag trainen. Het nivo is heel snel omhoog gegaan. En de dames hebben allemaal ambitie om door te gaan in de vechtsport. Ik wil zeker doorgaan in de vechtsport. Ik ben nu docent tekenen op een middelbare school. Dat geeft me wat vrijheid om in iedergeval elke avond te trainen.”

Aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

De laaste partij die Ooms heeft gevochten, was tegen Sarah Debaieb die ze op punten had verloren. “Het zou leuk zijn haar in de finale tegen te komen”, wenst Ooms zichzelf toe.

Zus Linda is het grootste voorbeeld van Kristy Ooms. Linda is mijn voorbeeld vanwegen haar doorzettingsvermogen. Ze doet naast het sporten een universitaire studie. En ze heeft ook nog de WCA wereldtitel tot 52kg.” Daarnaast heeft ze als voorbeeld Remy Bonjasky. “Ik vind zijn vechtstijl mooi. En hij brengt de vechtsport goed over.”

Sanne de Ruiter is één van de andere dames die met plezier uitkijken naar Ladies Fightclub. De laatste partij van De Ruiter was tegen Sarah Debaieb die de Rotterdamse overtuigend had gewonnen op het BeatDown gala. Het zou De Ruiters laatste B klasse gevecht zijn, want daarna stapt ze over naar de A klasse. Maar eerst gaat ze in de zomer een trainingsstage in Thailand volgen. Dan komt het Fightmasters gala. “En daarna”, fluistert ze, “Misschien is mijn eerste A klasse partij tegen Titiana van Polanen!”

Sarah Debaieb, witte handschoenen vs Sanne de Ruiter

De andere nu reeds bekende kemphanen zijn Sarah Debaieb en Denise Kielholtz. Kielholtz hoopt na een slepende blessure op 8 mei in een ander Fightmasters gala tegen Debaieb te staan. Een beladen duel met een history. Beide Almeerse vechtsters komen oorspronkelijk uit de stal van de bekende trainer Ropie. Kielholtz is een jaar geleden naar Day's Gym gegaan. En sinds december 2009 is Debaieb overgestapt naar Rayen Simson. De dames zijn elkaar in Ladies Fight Only van 2009 tegen gekomen waarbij Kielholtz ook van Debaieb won. Beide dames hebben een grote schare fans die lijnrecht tegenover elkaar staan. En tussen beide dames heerst een gezonde portie rivaliteit. Dat belooft wat zowel op 8 mei als op 25 september!
Klik hier voor de voorlopige matchmaking van het Fightmasters gala van zaterdag 8 mei

Denise Kielholtz, rechts
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.